Kostka si za své výkony vysloužil pozvánku na kemp národního týmu!

7. června 2019, sport, přečteno: 1509×

Jakub Kostka, osmadvacetiletý blanenský odchovanec, pravoruký nadhazovač týmu Olympie Blansko, si za své výkony v extralize vysloužil pozvánku na letní kemp národního baseballového týmu!

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jakub Kostka s blanenským mužstvem tráví již třetí sezonu v nejvyšší mužské baseballové soutěži. Za tu dobu posbíral cenné zkušenosti a svůj výkon neustále zlepšuje.

Pro A-tým Olympie Blansko je na nadhazovacím kopci spolu se Štěpánem Havlíčkem hlavní oporou týmu, který letos sází pouze na domácí nadhazovače bez zahraničních posil.

Kuba svou stabilní formou a kvalitními výkony zaujal v průběhu letošní základní části baseballové extraligy natolik, že se mu dostalo potěšující odměny v podobě pozvánky na letní kemp národního mužského baseballového týmu. Ten se uskuteční na MBS od 21. do 23.6. pod vedením hlavního trenéra Mikea Griffina. Soustředění je přípravou na zářijové ME v Bonnu.

„Vnímám to jako naprosto zasloužené ocenění a odměnu za výkony, které Kuba poslední tři roky pro tým odvádí. Jeho výkony v pozici nadhazovače jsou naprosto konzistentní a stal se jedním ze základních pilířů našeho týmu,“ říká  Ivo Kučera, trenér A-týmu Olympie Blansko, člen realizačního týmu národní reprezentace U23.

„Tak samozřejmě jsem rád a je to čest, že si mě trenéři a realizační tým všimli. Měl jsem možnost před dvěma lety být s univerzitním týmem na PBT, ale tam se mi nepodařilo dostat se do nominace na Univerziádu. O to víc mne těší tahle šance,“ řekl o nominaci odchovanec Blanska Jakub Kostka.

„Navíc je to pro mě osobně velká výzva v tom, že budu v týmu ve svých 28 letech pravděpodobně jediný nováček bez předchozích zkušeností v reprezentaci. Jsem dost sebekritický, takže upřímně jsem v pozvánku nevěřil a nevím, jestli do takového výběru patřím,“ přiznává nadhazovač áčka Olympie.

„Ale teď dělám všechno pro to, abych byl na kempu v nejlepší formě a mohl předvést to nejlepší, co umím. Určitě budu plnit jinou roli než v klubu, ale moc se na to těším. Zejména na spolupráci s reprezentačními trenéry, která mne určitě posune na další level,“ dodal Jakub Kostka

„Při oslavách postupu do Extraligy před třemi lety jsem v nadsázce řekl trenérovi, že teď je mým cílem místo v týmu pro olympijskou kvalifikaci. Jsem rád, že ta možnost stále žije. Termínově se to sešlo s očekáváním narození druhé dcery, takže jsem zatím nominaci nemohl potvrdit, ale věřím, že vše dobře dopadne, dcera i manželka budou v pořádku a já se budu moci tohoto soustředění zúčastnit a zkusit si splnit jeden ze svých snů, “ uzavřel rozhovor čerstvý reprezentant.

Samozřejmě nezbývá než Kubovi popřát hodně štěstí a úspěchů v další etapě jeho baseballového života. Domovský klub, trenéři, ale i baseballoví fanoušci, kteří sledují Kubovy krásné výkony, jsou hrdí, že v Blansku zrají opravdu zdatní hráči, kteří se zaslouženě řadí mezi českou mužskou baseballovou kvalitu.

Foto: archiv Olympia Blansko

(redakčně upraveno a kráceno)

Radka Sitarová

Olympia Blansko

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor