Město na Těchově opraví komunikaci v lokalitě Žlíbky za necelé dva miliony korun

26. června 2019, ostatní, přečteno: 1766×

Na necelé dva miliony korun přijde oprava komunikace v lokalitě Žlíbky v blanenské místní části Těchov. Investici města potvrdil na veřejné schůzi s občany starosta Jiří Crha.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

S opravou účelové komunikace by se mělo začít od 1. července, pokud to však počasí dovolí, tak ještě do konce června. Stavba za 1.950.000 korun by měla být hotová na konci prázdnin.

verejna-schuze-techov-53851-0_550.jpg

Na dotazy občanů Těchova odpovídali na veřejné schůzi starosta Jiří Crha, místostarosta František Hasoň, předseda občanské aktivity Josef Hasoň, vedoucí odboru komunální údržby Martin Sklář a vedoucí investičního odboru Marek Štefan. Foto: O. Požár

„Půjde o opravu stávající komunikace a vybuduje se tam také veřejné osvětlení. Bude tam i místo pro vyhýbání aut. Nebudou tam lavičky ani odpadkové koše,“ upřesnil po dotazech obyvatel Těchova vedoucí odboru komunální údržby Martin Sklář.

Na dotaz, kdy se opraví silnice mezi Těchovem a Obůrkou, odpověděl místostarosta František Hasoň: „Jde o krajskou silnici, která není v majetku města. Situace s opravami krajských silnic na Blanensku je tristní. Podle vyjádření krajské správy a údržby silnic se letos bude investovat pouze do obchvatu Rájce.“

verejna-schuze-techov-19627-0_550.jpg

Občané Těchova se na veřejné schůzi ptali vedení města na různé problémy. Foto: O. Požár

Lidé se také zajímali, jestli město udělá novou horní autobusovou zastávku, která by sloužila asi 60 obyvatelům Těchova. „Projekt je hotový, ovšem řeší se majetkoprávní vztahy,“ uvedl vedoucí odboru investičního a územního rozvoje Marek Štefan.

V následné diskuzi pak zaznělo, že zřízení každé nové zastávky se musí projednat se společností Kordis, která organizuje integrovanou dopravu v Jihomoravském kraji. Město má navíc podle Martina Skláře roční limit 300 tisíc ujetých kilometrů, který bude letos již téměř vyčerpaný.

Podle jednoho z občanů by se také měly přidat kontejnery na tříděný odpad, které jsou často hned druhý den po svozu znovu přeplněné. „Chceme to řešit, problém však bude s umístěním kontejnerů,“ řekl předseda těchovské občanské aktivity Josef Hasoň.

Starosta Jiří Crha k tomu doplnil, že zmíněný problém nastává kvůli nedisciplinovanosti lidí, kteří třeba kontejnery na papír často zaplní nerozřezanými velkými krabicemi.

Ondřej Požár

tiskový mluvčí

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty