Obyvatelé Obůrky diskutovali s vedením města o opravě Verandy

27. června 2019, ostatní, přečteno: 2820×

Oprava objektu zvaného Veranda byla hlavním tématem veřejné schůze občanské aktivity Obůrka s vedením města Blanska. Závěr setkání zněl: začíná se pracovat na záměru rekonstrukce Verandy tak, aby z ní vzniklo společenské centrum se zázemím pro občanskou aktivitu, hasiče i pobočku městské knihovny.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Pro obyvatele Obůrky je zásadním problémem právě chybějící společenský prostor pro pořádání nejrůznějších akcí. „Lidé se scházejí třeba v garážích, což je špatně. A oprava Verandy byla dokonce v minulých letech jednoznačně odhlasována i v místním referendu,“ uvedl jeden z přítomných občanů.

objekt-veranda-na-oburce-15841-0_550.jpg

Z Verandy by se mělo stát společenské centrum Obůrky. Foto: O. Požár

„Myslím si, že pokud se má tady na Obůrce dělat větší investice, tak je to jednoznačně Veranda,“ řekl starosta Jiří Crha. Prvním krokem k opravě objektu bude podle místostarosty Františka Hasoně zpracování tzv. pasportu budovy, ke které chybí část dokumentace.

verejna-schuze-oburka-29869-0_550.jpg

Vedení města diskutovalo s obyvateli Obůrky právě v sále Verandy. Foto: O. Požár

Místostarosta Ivo Polák míní, že bude také třeba vytvořit studii využití Verandy. S opravami by se mohlo začít v roce 2021. První odhady nákladů budou jasnější až po zpracování pasportu.

Za další priority Obůrky označil předseda občanské aktivity Miloslav Bezděk opravu sociálního zařízení v hasičské zbrojnici a nový povrch komunikace v ulici Pod okny.

verejna-schuze-oburka-59268-0_550.jpg

Vedení města diskutovalo s obyvateli Obůrky právě v sále Verandy. Foto: O. Požár

V diskuzi také zazněl návrh na obnovení výsadby třešní v lokalitě u hřiště v rámci akce 100 stromů pro Moravský kras. „Budu rád za každou lokalitu, která se takto ozelení,“ nebrání se vysázení nových stromů vedoucí odboru komunální údržby Martin Sklář.

Ondřej Požár

tiskový mluvčí

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty