Olympia Blansko bodovala na SuperCupu v Praze!

12. června 2019, sport, přečteno: 1195×

O prodlouženém víkendu 31. května – 2. června 2019 se na hřišti Tempo Praha konal jubilejní 10. ročník největšího mezinárodního turnaje v Coach – pitch baseballu pro děti do 10 let SuperCup 2019!

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Do Prahy se mladí baseballisté potřebovali kvalifikovat na Stříbrných Superpohárech, které proběhly v 5 regionech za účasti 32 týmů. Olympia Blansko si musela účast na SuperCupu vybojovat v tradičně nejsilnějším regionu JIH a to se také povedlo, když v areálu U Hrocha postoupila ze 4. místa.

Na SuperCup byly nominovány také týmy ze zahraničí a děti se tak mohly těšit na soupeře z Ruska, Běloruska, Rakouska, Slovenska, Maďarska, Itálie, Spojeného Království, Španělska či daleké Číny.

Mladý tým Olympie tvořený především 9 letými hráči dokázal na turnaji předvést svoje kvality a v turnaji se Blansku podařilo dostat do elitní osmičky!

Do prvního duelu s vídeňskými Wanderers byl tým skvěle namotivovaný a nastoupil v plné síle. Olympia nedala soupeři šanci a vytěžila svou převahu od počátku zápasu do jednoznačného vítězství 14:0.

Další, taktéž zahraniční účastník turnaje, byl o poznání silnější. Olympia Blansko narazila na Medvědy z Ruska. Kombinace silného soupeře a více chyb v poli a zaváhání na pálce znamenala pro hochy z Blanska prohru 12:1.

V posledním zápase prvního hracího dne nastoupila Olympia proti pražskému celku Eagles Praha. Kluci se nenechali zaskočit předešlou prohrou a snažili se o vítězství. To se jim také proti kvalitnímu soupeři podařilo a připsali si druhou výhru ve skupině 7:4.

V sobotu čekaly Olympii ještě dva další zápasy v základní skupině. Prvním soupeřem druhého hracího dne byli Skokani Olomouc, které Blansko přehrálo suverénním výkonem s výsledkem 20:2. Posledním týmem, se kterým se měla Olympia ve skupině potkat, byl Blesk Jablonec, a i ten utržil od blanenských hráčů porážku 13:4.

Druhé místo ve skupině znamenalo pro tým další pokračování v turnaji v elitní osmičce nejlepších týmů letošního ročníku SuperCupu.

Olympii čekal těžký soupeř z regionu, Nuclears Třebíč. O výsledku rozhodly chyby a jedna směna za 5 bodů, bohužel v neprospěch Olympie, která tím ztratila naději na medailové umístění, když prohrála 9:4.

Olympia Blansko tak v neděli odehrála poslední utkání s Oilers Hodonín, a to v boji o 7. místo. Kluci šli opět namotivovaně do boje a chtěli se porvat o vítězství a lepší umístění. Celé utkání se od počátku vyvíjelo slibně a ve prospěch blanenského týmu, který nepustil soupeře do vedení. Soupeř však dokázal v dohrávce otočit a o bod zvítězit. Tato prohra neodpovídala vývoji celého utkání, kdy  Olympia dávala jasně najevo, že je lepším týmem. A kluky hodně mrzela.

Součástí turnaje byly také, jako již tradičně, dovednostní soutěže Masters.

Olympia Blansko se umístila celkově na 9. místě z 24 týmů – příliš se nedařila pálka a také jsme chybovali při běhu na metách, kdy jsme ztratili kontakt s jednou metou. V běhu na metách jsme však nasbírali individuální úspěchy, když Lukáš Hanák s krásným časem 12,5 s zasprintoval pro 2. místo. Jen o setinku pomalejší byl Sebastian Hudec.

Olympia Blansko také neuvěřitelně bodovala při souhře, kterou stihla za úžasných 19,06 s a s tímto časem obsadila krásné 3. místo.

Soupiska: Lukáš Hanák, Honzík Novotný, Martin Fajmon, David Sitar, Adrien Kurečka, Sebastian Hudec, Matyáš Klodner, Dominik Štěpánek, Ondřej Kala, Aleš Kopanický
Petr Pavliš

Velké poděkování patří trenérům Jardovi Krejčířovi a Markovi Novotnému, zapisovatelce Helence Petrové, skvělému nadhozu Radka Hanáka a Nikolky Novotné.

Velké poděkování patří za podporu také městu Blansku, které nám nachystalo upomínkové drobnosti pro soupeře.

Foto: archiv Olympia Blansko

Olympia Blansko

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor