Pohár letního turnaje seniorů ve hře pétanque zůstal v Blansku

19. června 2019, ostatní, přečteno: 2104×

Když je krásné letní počasí, je možné podniknout spoustu zajímavých věcí. Někdo vyrazí ven k vodě, jiný s dětmi do zoo nebo s partnerem posedí v kavárenské zahrádce. Obyvatelé blanenského SENIOR centra však nezahálejí a sportují. A že jim to jde!

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

turnaj-v-petanque-v-senior-centru-v-blansku-81590-0_550.jpg

Turnaje v oblíbené hře pétanque se v Blansku zúčastnilo pět týmů. Foto: P. Novotný

V úterý 18. června se totiž v zahradě blanenského domova pro seniory a domova se zvláštním režimem konal další ročník tradičního Letního turnaje ve hře pétanque. Oblíbená hra, která je vhodná i pro nejstarší generaci sportovců, má v Blansku již mnohaletou tradici.

turnaj-v-petanque-v-senior-centru-v-blansku-45487-0_550.jpg

Turnaje v oblíbené hře pétanque se v Blansku zúčastnilo pět týmů. Foto: P. Novotný

Pozvánku poměřit svůj odhad, taktiku i dávku štěstí s týmem SENIOR centra Blansko přijaly týmy uživatelů z domovů pro seniory v Sokolnicích, Újezdu u Brna, Letovicích a Boskovicích. A tak na celé úterní dopoledne ovládlo místní zahradu nadšené volání střídané občas povzdechy zklamání či tichým napětím, které by se dalo krájet. Dvoukolový turnaj nakonec s náskokem vyhráli Blanenští; stalo se tak vůbec poprvé v pětileté historii turnaje. Druhé místo obsadil tým seniorů z Újezdu u Brna, třetí příčka patřila seniorům z Letovic.

turnaj-v-petanque-v-senior-centru-v-blansku-65834-0_550.jpg

Turnaj se odehrál v krásném prostředí zahrady blanenského Senior centra. Foto: P. Novotný

Závěrem se sluší zmínit, že vítěz turnaje získal automatickou nominaci na postup do bojů o moravský pohár v pétanque seniorů. Tento turnaj se odehraje v průběhu měsíce srpna ve Zlíně. Držme proto už teď úspěšné blanenské výpravě palce.

turnaj-v-petanque-v-senior-centru-v-blansku-43823-0_550.jpg

Poháry a ceny třem nejlepším týmům turnaje předali starosta Jiří Crha a ředitel Senior centra v Blansku Rudolf Krejčíř. Foto: O. Požár

Petr Novotný

metodik a sociální pracovník

 

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty