Výsledky zápisu do blanenských mateřských škol pro školní rok 2019/2020

14. června 2019, zprávy z MěÚ, přečteno: 1759×

Dne 2. května 2019 proběhl na všech sedmi mateřských školách zřizovaných městem Blanskem sběr žádostí o zařazení dětí do systému předškolního vzdělávání (tzv. zápis). Již třetím rokem je na území města uplatňována zásada tzv. spádovosti jednotlivých mateřských škol.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Z uchazečů, kteří se dostavili k zápisu na spádovou mateřskou školu, dosáhnou nejpozději k 31.8.2019 věku alespoň 3 let a splnili všechny zákonné povinnosti (např. povinné očkování), byli přijati všichni. I letošní výsledky zápisu tak potvrzují, že rozdělení města do sedmi spádových obvodů má smysl, a to jak pro zájemce o docházku do mateřských škol, tak pro školy samotné.

Vzhledem k tomu, že analýza výsledků zápisu na jednotlivých školách prokázala, že desítky zákonných zástupců dětí využily možnosti podat přihlášku na více mateřských škol, dojde v průběhu letních měsíců k dalšímu doplňování uvolněných míst ve školách v důsledku eliminace tzv. vícečetných přijetí. Lze proto očekávat, že konečná úspěšnost podaných žádostí i v mladší věkové kategorii, tedy v případě dětí mladších 3 let, bude vysoká, a to přibližně 75 – 80 procent, což jsou čísla dlouhodobě převyšující republikový průměr.

Stejně jako v předchozích letech byly v průběhu zápisu přijaty do blanenských škol pouze děti s trvalým pobytem na území města Blansko, ačkoli školy přijaly celkem 22 žádostí o přijetí dětí z jiných obcí.

MŠ Blansko, Dvorská 96, počet podaných přihlášek 83, počet volných míst 50

MŠ Blansko, Divišova 2a, počet podaných přihlášek 54, počet volných míst 26

MŠ Blansko, Rodkovského 2a, počet podaných přihlášek 81, počet volných míst 55

MŠ Blansko, Těchov 124, počet podaných přihlášek 13, počet volných míst 6

MŠ Blansko, Údolní 8, počet podaných přihlášek 49, počet volných míst 30

ZŠ a MŠ Blansko, Dvorská 26, počet podaných přihlášek 36, počet volných míst 12

ZŠ a MŠ Blansko, Salmova 27 – pracoviště v Dolní Lhotě, počet podaných přihlášek 23, počet volných míst 15

(red)

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty