Charita vyráží do terénu k osamělým lidem

9. července 2019, ostatní, přečteno: 1343×

K osamělým seniorům, k lidem bez domova, k lidem s rizikovým způsobem života a k dalším potřebným. K těmto všem jezdí pracovníci projektu Terénní programy k sociálnímu začleňování ohrožených osob na území Místní akční skupiny Moravský kras (MASMK) už téměř dva roky. Projekt je placený z evropských peněz, pro klienty je bezplatný a může být i anonymní.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Pracujeme v terénu, což je skvělé pro lidi, kteří jsou osamocení a nemocní. Jezdíme k nim domů a můžeme je také doprovodit například k lékařům nebo na úřady,“ popisuje vedoucí projektu Renata Sedláčková.

V projektu pracuje sociální pracovnice, pracovnice v sociálních službách a psycholožka, které společně nabízí klientům pestrou škálu služeb. Mezi ně patří například pomoc při hledání bydlení, zaměstnání, řešení dluhů, podávání žádostí a formulářů, psychosociální podpora či zprostředkování návazných služeb.

„Osamělé seniory se snažíme obvykle aktivizovat, pomáháme jim například zlepšovat paměť. Dále mezi naši klienty patří hospicoví pacienti či lidé bez domova,“ doplňuje Renata Sedláčková. Projekt bude fungovat do září 2020 a je stále otevřený pro nové klienty. Zájemci se můžou ozvat na čísle 737 230 847 nebo na mailu renata.sedlackova@blansko.charita.cz.

(red)

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty