Letní příprava blanenských fotbalistů je u konce. Na její závěr zdolal tým Zbyňka Zbořila ambiciozní Start Brno

25. července 2019, sport, přečteno: 1511×

Pouhých padesát dní dělilo poslední mistrovský zápas v divizi D od prvního ostrého zápasu v nové sezóně. Už tuto sobotu naskočí fotbalisté Blanska do MOL Cupu, ve kterém se potkají s divizními Skašticemi.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Postup do MSFL byl pro tým okolo trenéra Zbyňka Zbořila jasným cílem pro loňskou sezónu. Pro tu následující jsou cíle jasné. „Našim cílem je zakonzervovat Blansko ve třetí lize a my věříme tomu, že se nám to podaří. Soutěž bude strašně těžká, ale doufám, že to zvládneme. Náročné bude i to, že může sestupovat třetina soutěže. To ve své kariéře nepamatuju. Bude to složité, ale těším se,“ tvrdí lodivod blanenských fotbalistů.

Přípravné zápasy dokázalo Blansko zvládnou famózně. Pětici zápasů, které tým odehrál měly za úkol prověřit kvalitu kádru blanenských. Na úvod se nováček v MSFL setkal s béčky Znojma a Slovácka, tedy administrativně přidaných týmů do MSFL. Oba těžké duely dokázal tým, jenž divizi vyhrál s náskokem deseti bodů, s přehledem zvládnout.

„Každý trenér říká, že příprava se hodnotí podle výsledků. My jsme sice přípravu zvládli výsledkově dobře, ale mrzí nás, že jsme neměli konfrontaci s druholigovým týmem. Prostějov nás vyměnil za Senici, takže jsme museli hrát jen s celky z divize. Alespoň jsme hned na začátku sehráli dva zápasy s rezervami prvoligových celků. Myslím si, že nemáme úplně stoprocentní obrázek o naší připravenosti. Jaká byla příprava se pozná až v prvním zápase s Vyškovem,“ zhodnotil přípravu trenér Zbyněk Zbořil.

Generálkou na ostrý začátek se stal zápas s ambiciózním Startem Brno, jenž se odehrál v azylu v Moravských Knínicích. Blansko dokázalo svého soupeře přehrát zejména v prvním poločase, který ovládlo celkem jasně 3:0. Ve druhé části Blansko výrazně zvolnilo a i Start dokázal zahrozit. Na branku to však nestačilo a navíc mužstvo trenérského dua Kasálek – Zbořil přidalo další dvě branky a mohlo slavit výhru 5:0.

V prvním poločase bavil diváky na levé straně hřiště svými hláškami bývalý ligový fotbalista a bavič Petr Švancara. Foto: K. Severa

Kryštof Severa

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor