Blanenští popřáli Václavu Kolářovi k šestému titulu mistra světa v biketrialu

30. srpna 2019, zprávy z MěÚ, přečteno: 2387×

Úctyhodný šestý titul mistra světa v biketrialu získal na domácí půdě v Kramolíně blanenský rodák Václav Kolář. Ke zlaté medaili mu na radnici popřáli starosta Jiří Crha a místostarostové František Hasoň a Ivo Polák.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

vedeni-mesta-popralo-vasku-kolarovi-k-sestemu-titulu-mistra-sveta-v-biketrialu-71797-0_550.jpg

Vedení města popřálo Vaškovi Kolářovi k šestému titulu mistra světa v biketrialu. Foto: O. Požár

„Když jsem slyšel na stupních vítězů českou hymnu, tak jsem si uvědomil, že tenhle titul je o to cennější, protože mám mladou dravou konkurenci, a navíc jsem byl doma pod větším tlakem fanoušků,“ říká osmadvacetiletý biketrialista Vašek Kolář.

Ten za největší soupeře považuje Francouze Nicolase Valleho, který nakonec v Kramolíně dojel třetí, a Lotyše Arvise Dermakse, který si odvezl stříbro. Pro Koláře jde v pořadí už o šestý titul v kategorii Elite, celkově pak v kariéře získal obdivuhodných jedenáct titulů světového šampiona.

vedeni-mesta-popralo-vasku-kolarovi-k-sestemu-titulu-mistra-sveta-v-biketrialu-43358-0_550.jpg

Václav Kolář prozradil, že se v listopadu chystá do Číny na MS v UCI trialu. Foto: O. Požár

„Ten úplně první jsem vybojoval v jedenácti letech na šampionátu v Japonsku, kam jsem tehdy letěl sám, bez rodičů, kteří mě jinak tenkrát všude na závodech doprovázeli,“ vzpomíná Václav Kolář, který s biketrialem začal v šesti letech.

V listopadu se pak chystá do Číny na mistrovství světa v trialu UCI. „Bude to víc vytrvalostní a technický závod. Získat další zlato by bylo super!“ těší se do Asie blanenský patriot, kterému vedení města popřálo hodně štěstí a další úspěchy.

Ondřej Požár

tiskový mluvčí

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty