Do startu Blanenské desítky zbývají poslední dny

29. srpna 2019, sport, přečteno: 1712×

Šestý ročník Blanenské desítky, která patří mezi největší sportovní akce regionu, se uskuteční v sobotu 14. září na ulici Poříčí. Na závody, které podporuje město Blansko a Jihomoravský kraj, je možné se registrovat nejpozději hodinu před startem na zimním stadionu na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka. Ale přes 750 sportovců je už přihlášeno!

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

pri-blanenske-desitce-je-mozne-bezet-i-stafetu-dvakrat-pet-kilometru-82693-0_550.jpg

Při Blanenské desítce je možné běžet i štafetu 2 × 5 km. Foto: Blanenská desítka

Účastníci mají na výběr hned tři sporty – inline brusle, koloběžky a běh. Pro dospělé na trati 10 km a pro děti podle věku od 200 m, přes 400 m až po 1500 m.  Všechny děti v cíli obdrží sladkou odměnu v podobě velké perníkové medaile. První tři ve všech kategoriích dětí i dospělých se pak dočkají ocenění na pódiu, kde pořadatelé rozdají celkem 135 cen!

„Nemusíte ale vyhrát nad ostatními, ještě větší vítězství je vyhrát sám nad sebou a pokořit trať nebo si vylepšit svůj osobní rekord! Rovinatá Blanenská desítka rychlým časům nahrává. Odměnu jako vstupenka 1 + 1 do Aqualandu Moravia nebo vouchery na nákup sportovní výživy nalezne také každý účastník ve startovním balíčku. Hodnotné ceny můžete také vyhrát v losovací soutěži festivalu Life,“ říká ředitel závodu Tomáš Mokrý.

sportovci-muzou-vyjet-na-trat-zavodu-i-na-kolobezkach-55380-0_550.jpg

Trať oblíbeného závodu je možné zdolat i na koloběžkách. Foto: Blanenská desítka

Unaveným svalům můžou závodníci dopřát odpočinek na masáži jen pár kroků za cílem, kde se o ně postarají maséři. A větším bolístkám uleví fyzioterapeut ve stanu jednoho z partnerů závodu.

„Největší obsazení bude mít tradičně běh na 10 kilometrů, kde kromě závodu jednotlivců můžete zvolit také štafetu dvojic na dvakrát pět kilometrů. Každý z dvojice dámských, mužských i smíšených párů absolvuje jeden okruh. Na závod si dokonce můžete zapůjčit běžeckou obuv,“ upřesnil sportovní ředitel Blanenské desítky Lukáš Olejníček.

Nejrychlejší v každé kategorii na 10 km si pak nové boty odnesou domů. Na závod koloběžek si zase můžou sportovci za symbolických 99 korun půjčit koloběžku a porovnat se s několikanásobným mistrem světa i Evropy v koloběhu Michalem Kulkou. Ten bude mít zdatné soupeře, protože závod koloběžek je součástí Českého koloběžkového poháru!

desetikilometrovou-trat-je-mozne-zdolat-na-inline-bruslich-17939-0_550.jpg

Na desetikilometrovou trať se vydají i sportovci na kolečkových bruslích. Foto: Blanenská desítka

Velkou výzvou Blanenské desítky je pak trojboj. V něm jde o zvládnutí 10 kilometrů ve všech třech sportech v jeden den. Nejdříve na inline bruslích, poté na koloběžce a na závěr běh. O vítězi trojboje, do kterého se už přihlásilo přes dvacet nadšenců, rozhodne součet časů.

Děti si mohou ve volných chvílích zadovádět na skákacím autě a dospělí mezitím jistě rádi otestují nový SUV vůz. Celým soutěžním dnem provede sportovní komentátor České televize Petr Kubásek. Registrace a program jsou na webu blanenskadesitka.cz.

(red)

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty