Fotbalisty Blanska čeká první zápas. Derby proti Vyškovu

1. srpna 2019, sport, přečteno: 1310×

Lepšího soupeře si fotbalisté FK Blansko přát nemohli. První zápas ve třetí lize totiž odehrají v neděli 4. srpna v 10:15 proti nedalekému MFK Vyškov.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Cesta do třetí ligy se zdála být pro Blansko jednoduchou, cíl je však poměrně náročný. „Našim cílem je zakonzervovat Blansko ve třetí lize a my věříme tomu, že se nám to podaří. Soutěž bude strašně těžká, ale doufám, že to zvládneme,“ prohlásil po posledním přípravném duelu trenér Blanska Zbyněk Zbořil.

Začátek soutěže nezastihne fotbalisty Blanska v ideálním rozpoložení. Týden před začátkem soutěže podlehl v MOL Cupu tým trenérské dvojice Zbořil – Kasálek divizním Skašticím a v zápase s Vyškovem budou muset svou reputaci napravit.

„Na začátek soutěže se těším, věřím že kluci své působení v MSFL zvládnou. V předchozích letech se nám nedařilo udržet se ve třetí lize, ale letos to doufám vyjde. Těžké bude zejména to, že ze soutěže padá minimálně čtveřice týmů," řekl před začátkem soutěže předseda klubu Jiří Crha.

„Věřím že nás v neděli přijde povzbudit spousta fanoušků a potáhnou náš tým k vítězství," pozval fanoušky Blanska starosta města Jiří Crha. Zápas začíná v neděli v 10:15 na stadiónu na ulici Údolní.

Generálku na sezónu Blansko zvládlo, první kolo MOL Cupu už ne. Foto: K. Severa

Kryštof Severa

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor