Rekonstrukce Kamnářské ulice by měla trvat asi sto dnů a vzniknou při ní desítky nových parkovacích míst

22. srpna 2019, tiskové zprávy, přečteno: 2313×

V pondělí 2. září začíná kompletní rekonstrukce Kamnářské ulice, která je druhou etapou regenerace sídliště Zborovce. Stavební práce by měly trvat zhruba 100 dnů, tedy do 11. prosince. Generálním zhotovitelem je firma Eurovia CS, a.s. Jak už dříve uvedl blanenský starosta Jiří Crha, při rekonstrukci dojde k přeložkám inženýrských sítí a vybudování desítek nových parkovacích míst.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

v-zari-se-zacne-rekonstruovat-kamnarska-ulice-v-blansku-78381-0_550.jpg

Začátkem září se začne rekonstruovat Kamnářská ulice. Foto: O. Požár

„Kvůli dokončení stavby ve zmíněném termínu je nutné celou Kamnářskou ulici kompletně uzavřít. Žádáme proto obyvatele, aby nejpozději do neděle 1. září přeparkovali svá auta. Po dobu výstavby bude zřízeno dočasné parkoviště při širokém chodníku mezi bytovými domy v Kamnářské a Cihlářské ulici,“ upozornil Jiří Svoboda z odboru investičního a územního rozvoje.

Kromě toho je podle něj nutné přeparkovat také auta ze soukromého parkoviště u bytových domů Kamnářská 2A až 2F. Oznámení o zahájení stavby včetně situačních plánků by mělo být vyvěšeno na dveřích a vývěskách bytových domů v Kamnářské ulici.

v-zari-se-zacne-rekonstruovat-kamnarska-ulice-v-blansku-30215-0_550.jpg

Místo podélného stání na pravé straně ulice vzniknou nová kolmá parkovací místa. Foto: O. Požár

„Při spodní straně této ulice se parkuje podélně. Při rekonstrukci tam přibydou nová kolmá parkovací stání. Celkem v Kamnářské ulici bude po rekonstrukci 107 parkovacích míst, z toho čtyři pro motocykly a šest pro invalidy,“ uvedl starosta Jiří Crha. Momentálně je v Kamnářské ulici oficiálně 45 parkovacích míst a k tomu je třeba přičíst další auta, která tam – jak už bylo zmíněno – stojí podélně.

Kvůli rozšíření parkovací kapacity se posune vozovka a chodníky a budou se tam stavět opěrné gabionové zídky, za nimiž se vysadí keře. Posun si vyžádá skácení asi čtrnácti stromů, které budou zcela nahrazeny novou výsadbou.

v-zari-se-zacne-rekonstruovat-kamnarska-ulice-v-blansku-99119-0_550.jpg

Na plánku jsou vyznačena náhradní parkovací místa, kde budou stát auta po dobu stavby. Kamnářská ulice bude kvůli rekonstrukci přes tři měsíce uzavřena.

Součástí stavby jsou také přeložky elektřiny a telekomunikačních kabelů. V celé ulici se podle Svobody vybuduje nový plynovod, na který se napojí i stávající přípojky. „Na větší části ulice se také vymění staré vodovodní potrubí za nové, včetně nových vodovodních přípojek pro bytové domy Kamnářská 1 a 3,“ doplnil starosta.

Během stavby se můžou lidé obracet s dotazy, připomínkami a nesrovnalostmi na hlavního stavbyvedoucího Karla Bajera (telefon 602 751 784) a zástupce stavbyvedoucího Stanislava Jaroše (606 702 883).

v-zari-se-zacne-rekonstruovat-kamnarska-ulice-v-blansku-62599-0_550.jpg

Na mapce dopravního značení je vyznačena uzavírka Kamnářské ulice červenou čarou.

Stavba bude na více než tři měsíce znamenat (nejen) pro obyvatele zmíněné ulice jistá omezení, nicméně přinese především zlepšení dopravní situace, která je tam poměrně nepřehledná.

Ondřej Požár

tiskový mluvčí

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty