Věříme ve větší podporu města, říká místopředseda hokejistů Dynamiters

1. srpna 2019, sport, přečteno: 2586×

Dynamiters se prozatím podařilo zachránit. Alespoň tak zní prohlášení klubu, které celek zveřejnil na svých klubových stránkách. Kromě ekonomické stránky se změny dotknou také sportovní části klubu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Nižší tréninkové dávky, dva hrající trenéři a také hráčské příspěvky. To vše jsou novinky v hokejovém klubu Dynamiters Blansko HK. „Bereme to jako fakt. Chceme pokračovat v tom, co jsme v loňské sezóně nastavili,“ zmínil se na klubovém webu produktivní útočník Matouš Král.

Dynamiters budou v následujících měsících spoléhat na uznání dotace z krajského úřadu a také věřit v podporu radnice města Blanska. „Požádali jsme kraj o podporu formou dotace, budeme doufat, že se podaří ji získat. Také doufáme, že nám pomůže město. Loni jsme zaregistrovali poměrně slušné návštěvy, dělali jsme městu dobrou reklamu a věříme, že nám teď vedení města vyjde vstříc,“ řekl pro web dynamiters.cz místopředseda klubu Zdeněk Grünwald.

Na lavičku týmu hrající čtvrtou nejvyšší soutěž se postaví dvojice hrajících trenérů. Marek Antoňů, současný kapitán mužstva a Jiří Vítek, nejstarší hráč v kádru. „Uvidíme, jak to bude vypadat, oba dva jsou zkušení hráči a umějí poradit," zmínil forvard Dynamiters Blansko Tomáš Jílek.

Kromě podpory z kraje spoléhá vedení klubu také na město Blansko. „Budeme rádi, když se naše situace přiblíží dalším týmům v lize, kde je město tím nejvýznamnějším partnerem a na chodu klubu se podílí velkou částkou,“ dodal pro klubový web Zdeněk Grünwald.

Nejen podpora kraje a města může hokejistům Dynamiters pomoci. „Jsme v situaci, kdy nám pomůže každá koruna. Budeme rádi, když se budou angažovat hlavně firmy z regionu, které budou mít zájem na růstu hokeje v Blansku,“ poznamenal Tomáš Jílek.

Kryštof Severa

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor