Za koláče získal hospic rekordních 106 tisíc korun

16. října 2019, ostatní, přečteno: 1389×

V benefiční akci Koláč pro hospic získal Mobilní hospic svatého Martina rekordních více než 106 tisíc korun. Oproti loňskému roku byl výtěžek téměř dvojnásobný.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Letošní výsledek sbírky předčil naše očekávání. Na injekční dávkovač léků, který jsme plánovali koupit, stačí slabá polovina výtěžku. Ještě se musíme rozhodnout, jak využijeme zbytek peněz, ale určitě to bude na rozvoj hospicové péče na Blanensku,“ říká koordinátorka akce Radka Kuncová.

pri-akci-kolac-pro-hospic-vybrala-charita-pres-106-tisic-korun-74851-0_550.jpg

Při akci Koláč pro hospic se do pokladniček a na příspěvcích vybralo přes 106 tisíc korun. Foto: Oblastní charita Blansko

Akci Koláč pro hospic pořádala Oblastní charita Blansko ve druhém říjnovém týdnu letos už pojedenácté. Za příspěvek na hospic kolemjdoucí dostali koláče tradičně v Blansku na Rožmitálové ulici, ve vestibulu nemocnic v Blansku a v Boskovicích a nově také na náměstí v Boskovicích a v Letovicích.

„Lidé často přišli ke stánkům už s tím, že hospic znají a chtějí jej podpořit. Je vidět, že lidé v okrese Blansko stojí o to, aby tu hospic byl a fungoval,“ dodává Radka Kuncová. Vedle příspěvků do pokladniček na ulici na hospicovou péči přispěly také firmy SKS, Synthon, Alf servis, ITAB Shop Concept CZ a Shean, které se se svými zaměstnanci do sbírky zapojily a podpořily ji zakoupením koláčů pro své zaměstnance, případně v nich sbírku iniciovali sami zaměstnanci.

pri-akci-kolac-pro-hospic-vybrala-charita-pres-106-tisic-korun-81554-0_550.jpg

Lidé si mohli při dobročinné akci vybrat z koláčů od několika výrobců. Foto: Oblastní charita Blansko

„Velmi děkujeme všem lidem, kteří přispěli, firmám i místním pekařům za koláče. Ve stáncích si lidé mohli vybrat z koláčů darovaných pekárnami Blansko, DOPES Benešov, Zemspol Sloup, Pekařství U Blažků v Ráječku a nově i z domácích koláčů, které věnovala Římskokatolická farnost Blansko,“ dodala Kuncová.

Vladěna Jarůšková, Oblastní charita Blansko

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty