Dobročinný koncert pro psí útulek vynesl téměř 34 tisíc korun

16. listopadu 2019, ostatní, přečteno: 2624×

Již čtvrtý charitativní koncert pro blanenský městský psí útulek vynesl téměř 34 tisíc korun, což je o téměř šest tisíc korun víc než loni. V programu tradičního koncertu vystoupil taneční orchestr ZUŠ Blansko a pěvecký sbor Kapky a kapičky, jimž tleskal natřískaný sál kina.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

dobrocinny-koncert-pro-mestsky-psi-utulek-53090-0_550.jpg

Jednatel Služeb Blansko Zdeněk Grünwald poděkoval za práci vedoucí útulku Jarmile Jurové, která na dobročinném koncertu představila pejska Dana. Foto: O. Požár

Vedoucí městského psího útulku Jarmila Jurová při představení aktivit útulku uvedla, že ji vždycky potěší, když se najdou dobrodinci, kteří si vezmou třeba staršího pejska na dožití. „Nedávno si vzali dobří lidé fenku Alexu, která byla v útulku poměrně dlouhou dobu. A byla bych ráda a potěšilo by mě, kdyby si někdo vzal tady toho čtrnáct let starého psa Dana, který je nemocný,“ řekla Jurová ke střapatému kříženci, kterého měla na pódiu.

dobrocinny-koncert-pro-mestsky-psi-utulek-22897-0_550.jpg

Při charitativním koncertu v zaplněném kině v Blansku zahrál Taneční orchestr ZUŠ Blansko pod vedením Jiřího Boreše a pěvecký soubor Kapky a kapičky, vedený Kateřinou Šujanovou. Foto: O. Požár

Jarmile Jurové poděkoval za její práci jednatel Služeb Blansko Zdeněk Grünwald, který jí pak na závěr koncertu předal kytici. A činnost útulku ocenil také starosta Jiří Crha. „Vybavení a chod útulku se neustále zlepšuje. Chtěl bych poděkovat každému, kdo si z tohoto zařízení vezme pejska a dává mu tak naději na lepší život,“ řekl starosta.

dobrocinny-koncert-pro-mestsky-psi-utulek-34564-0_550.jpg

Dobročinný koncert pro městský psí útulek přitáhl diváky, kteří zaplnili sál kina. Foto: O. Požár

Ten daroval útulku částku 2000 korun a šek na stejnou částku věnovali i místostarostové František Hasoň a Ivo Polák. „O skvělé práci paní vedoucí útulku svědčí i to, že blanenské zařízení letos vyhrálo celostátní soutěž Dobrá psí duše,“ prozradil Ivo Polák, který stejně jako František Hasoň ocenil, že na letošní koncert přišlo tolik lidí, že zaplnili sál kina a ukázali tak, že jim není osud opuštěných pejsků lhostejný.

dobrocinny-koncert-pro-mestsky-psi-utulek-85127-0_550.jpg

dobrocinny-koncert-pro-mestsky-psi-utulek-12836-0_550.jpg

Vedení města předalo městskému útulku při dobročinném koncertu šeky na celkem šest tisíc korun. Foto: O. Požár

dobrocinny-koncert-pro-mestsky-psi-utulek-20271-0_550.jpg

Jednatel Služeb Blansko Zdeněk Grünwald poděkoval vedoucí útulku Jarmile Jurové za její práci kyticí. Foto: O. Požár

Jarmila Jurová pak potvrdila, že se letos vybrala rekordní částka 33.788 korun (včetně šesti tisíc od vedení města). Loni se na psí útulek při koncertu vybralo 28.600 korun.

Ondřej Požár

 

   vložil: Ondřej Požár, tiskový mluvčí / sekretariát starosty