Nováčkovská daň v MSFL? V případě fotbalistů Blanska ani náhodou

7. listopadu 2019, sport, přečteno: 1576×

Výkony, kterými se prezentují hráči FK Blansko, jsou velkým potěšením pro jejich fanoušky. Tým Zbyňka Zbořila si v letošní sezóně počíná zejména na domácí půdě naprosto suverénně. Z osmi zápasů na stadiónu na Údolní odešli domácí vždy jako vítěz a inkasovali jen tři branky!

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Klíčovou postavou domácího celku je jednoznačně trenér Zbyněk Zbořil, který v MSFL prokazuje své zkušenosti a schopnost reagovat na vývoj utkání. Zejména díky němu dokázalo Blansko zvládnout zápasy, ve kterých se jim herně nedařilo. Poslední takovou ukázkou je i domácí duel se Znojmem, který Blansko rozhodlo až v posledních deseti minutách. A klíčovou roli měl díky dobře vybraným náhradníkům opět kouč Zbořil. „Šli jsme za vítězstvím a mohli jste si všimnout, že jsme na hřišti měli víc útočníků než obránců. Bod jsem nechtěl, chtěl jsem vyhrát,“ řekl po utkání lodivod domácího celku.

Dlouhodobě se Blansko trápilo na venkovním hřišti, protože tam na první výhru čekal až dvanáctého kola, kdy tým z brány Moravského krasu přehrál Slovácko a po výhře 3:1 vezl do Blanska tři body. Celkem v pěti případech tak Blansko tratilo body, pokaždé venku a dvakrát z toho byla rovnou prohra. Nejprve v Rosicích, kde blanenští hráči nezvládli derby a poté v Petřkovicích, kde nedokázali proměnit pokutový kop.

V závěru MSFL sahají hráči FK Blansko po titulu půlmistra. Dvě kola před koncem soutěže vedou soutěž o čtyři body a to znamená, že v případě výhry nad Uničovem (9. listopadu 14:00, stadion Údolní), mohou začít slavit. Pardoxem je, že do soutěže vstupovalo Blansko s úplně jiným cílem, než je útok na postupové příčky. „Našim cílem je zakonzervovat Blansko ve třetí lize a věříme tomu, že se nám to podaří. Soutěž bude strašně těžká, ale doufám, že to zvládneme,“ prohlásil už dříve Zbyněk Zbořil.


Radost Filipa Žáka po gólu do sítě Olomouce. Foto: K. Severa

Kryštof Severa

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor