Žáci ze základní školy Erbenova pomohli s úpravou školní zahrady

15. listopadu 2019, ostatní, přečteno: 1962×

S úpravou stávající zahrady při ZŠ Erbenova notně pomohly děti z místní základní školy, které se v úterý 12. listopadu chopily lopat a rýčů a za pomoci odborníků se společnosti STROMMY COMPANY zasadily dvanáct stromů a založily tak nově vzniklý sad.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Projekt úpravy stávající zahrady je rozdělen do dvou částí. Tou první je jabloňový regionální sad, kde děti v úterý 12. listopadu pomohly vysadit dvanáct kusů jabloní. V tom samém místě bude v okolí stromů založena suchá louka, která se bude skládat z přirozeného druhového složení. 

Dále bude zřízeno zimoviště pro drobné živočichy a podél severní a západní strany sadu bude založena habrová linie, která bude zakončena habrovým altánem pro děti.

Druhou částí je revitalizace venkovní učebny, kde bude vyměněn původní mobiliář v podobě lavic a stolů. Celá učebna bude přistíněna textilní síťovinou, aby byl pobyt na horkém slunci pro žáky a vyučující přivětivější. Dále bude realizován vyvýšený záhon, který bude určený pro pěstování zeleniny a bylinek. Také budou nainstalovány ptačí budky pro drobné pěvce.

Dodavatelem díla je STROMMY COMPANY s.r.o., Andělská Hora 143, 793 31 Andělská Hora, celková částka, na kterou projekt vyšel, je 873 342 Kč vč. DPH. Částkou 497 555 Kč vč. DPH přispěl Státní fond životního prostředí.


Děti se chopily přiležitosti a s vervou se pustily do práce. Foto: K. Severa

Tento projekt je financován Státním fondem životního prostředí České republiky na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.

www.sfzp.cz 

www.mzp.cz

red

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor