Na Zborovcích mohou lidé využít více než stovku parkovacích míst

20. prosince 2019, ostatní, přečteno: 1830×

Předčasný vánoční dárek si město připravilo pro obyvatele sídliště Zborovce. Od pátku 20. prosince mohou místní po téměř čtyřměsíčních opravách využívat nově zrekonstruovanou Kamnářskou ulici.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Rekonstrukce se týkala Kamnářské ulice v celkové délce 220 metrů, opravila se vozovka, chodníky, veřejné osvětlení, součástí stavby byly gabionové zídky ale také nový vodovod a plynovod,“ vyjmenoval Jiří Svoboda z odboru investičního a územního rozvoje, který měl stavbu na starosti. 

„Součástí je také více než sto parkovacích míst, včetně míst pro vozíčkáře a motocyklisty, to je téměř dvojnásobek původního počtu,“ dodal.

Kamnářská ulice se zatím pro veřejnost otevřela v režimu stavby, kolaudovat se bude až na jaře roku 2020, kdy dělníci dokončí terénní a sadové úpravy. „Nechtěli jsme se zpřístupněním čekat až na úplné dokončení a kolaudaci, prioritní bylo, aby lidé mohli opravené plochy využívat co nejdříve,“ vysvětlil zpřístupnění v režimu „procházíte a projíždíte stavbou“ starosta města Jiří Crha (ODS). 

Oprava Kamnářské ulice je součástí projetku regenerace sídliště Zborovce II. etapa, město za ni zaplatí více než 18 milionů korun, 6 milionů korun se podařilo získat ze Státního fondu rozvoje bydlení.

Regenerace sídliště Zborovce odstartovala v roce 2018, město v loňském roce dokončilo I. etapu, v rámci níž opravilo Krajní ulici a okolí bytových domů na ulici Krajní 2 a 4 a také Okružní 1. 

Regenerace by měla pokračovat v příštím roce i III. etapou, s ní počítá nový rozpočet na rok 2020, který zastupitelé odsouhlasili na svém prosincovém jednání. „V roce 2020 se chceme zaměřit na vnitroblok ulic Kamnářská, Cihlářská a Okružní, nové chodníky i komunikace, mobiliář, osvětlení, přibýt by měla zeleň i herní prvky,“ vyjmenoval starosta s tím, že město se na rekonstrukci pokusí znovu získat dotaci ze Státního fondu rozvoje bydlení.


Ulice Kamnářská po rekonstrukci. Foto: odbor investičního a územního rozvoje.

red

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor