Fotbalisty Blanska prověří Zbrojovka

8. ledna 2020, sport, přečteno: 1642×

Po zimní pauze se již opět blíží zápasové vytížení blanenských fotbalistů. Odstartovala jim příprava na jarní část Moravskoslezské fotbalové ligy (MSFL). Perfektně zvládnutá podzimní část slibuje do jara velké bitvy a možná jednu velice sladkou tečku – postup do 2. ligy.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Třetiligové Blansko zahájilo zimní přípravu v úterý 7. ledna. Hned v pátek 10. prosince v 16.00 je čeká možná nejzvučnější soupeř, na kterého mohou narazit – brněnská Zbrojovka. O den později v 11. 00 potká manšaft Zbyňka Zbořila další tým Zbrojovky, tentokrát ale z kategorie U19. Oba přátelské duely se odehrají na Sportovním ostrově, vstup je zdarma.

V rámci 61 dní dlouhé zimní přípravy narazí lídr Moravskoslezské fotbalové ligy (MSFL) hned na tři druholigové manšafty, kromě již zmíněné Zbrojovky ještě na brněnskou Líšeň a generálku na MSFL obstará střet s Prostějovem. „V létě jsme neměli pořádnou konfrontaci, šli jsme do MSFL bez většího herního prověření, což se v zimě nestane. Odehrajeme tři zápasy s druholigovými soupeři, kteří nám určitě nastaví zrcadlo možností,“ myslí si kouč Zbyněk Zbořil.

Zcela určitě se změn dočká i hráčský kádr. Kromě dvou odchodů Šulka a Schwendta se k týmu připojil i jeden novic. „Do přípravy stahujeme hráče z hostování a na zkoušku přichází Jakub Padých z Bohumína,“ komentuje změnu v kádru kouč Zbořil. Zda se v průběhu zimní pauzy ještě nějaká posila najde, zatím není úplně jasné. „Priority při hledání posil máme jasně dané. Uvidíme, co se nám podaří úspěšně dotáhnout,“ dodává kouč Blanska.

Jasné však je, že v následují části MSFL nebude mít Blansko jednoduchou roli. Velkou část zápasů proti soupeřům o postup bude totiž hrát na venkovním hřišti. Právě zápasy na venkovním hřišti jsou to, co tým z brány Moravského krasu trápilo v podzimní části nejvíce. Dá se očekávat, že zejména na tohle se trenéři Zbořil s Kasálkem zaměří v zimní přestávce. „Určitě máme na čem pracovat. Zejména produktivita nás připravila o spoustu bodů v zápasech, kde jsme byli lepší, ale nedokázali jsme to přetavit v bodový zisk,“ má o jednom z cílů přípravy jasno trenér lídra tabulky.

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor