Zranění blanenského hokejisty předčasně ukončilo utkání, hokejové derby s Březinou se nedohrálo

2. února 2020, sport, přečteno: 2304×

Derby mezi Blanskem a Březinou jsou již tradičně plné ostrých soubojů a mnoha vyloučení. Podobné to bylo i v sobotu 1. února, kdy Březina hostila Blansko na vyškovském zimním stadionu. Tvrdý a vypjatý duel byl ukončen šest minut před koncem druhé třetiny, kdy po jednom ze zákroků zůstal na ledě ležet Tomáš Antoňů a zápas byl po jeho transportu do nemocnice ukončen.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Blansku se povedl vstup do zápasu, jelikož v šesté minutě založil Kuběna rychlý brejk Dynamiters a situaci dvou na jednoho zakončil přesnou střelou Hynek Grünwald, který tak otevřel skóre. Blansko mělo i další šance na navýšení vedení, ale ani Král, ani Berka nedokázali uklidit puk do sítě. A Březina trestala. V situaci čtyři na čtyři se k dorážce střely Vítězslava Beutla dostal Liridon Dupljaku a se štěstím propasíroval puk za Šenka. O pět minut později se opět hrálo ve čtyřech proti čtyřem a Dupljaku dostal příliš prostoru v mezikruží a pověsil puk pod víko hostující branky. Do šaten se šlo za stavu 1:2 pro Březinu.

Ve druhé části to trvalo pouhých devět vteřin, než domácím prchl Hynek Grünwald a chirurgicky přesným pokusem poslal puk za Jakubčíkova záda – 2:2. Utkání se přitvrzovalo a po jednom ze zákroků u střídačky Březiny se strhla menší šarvátka, po které vyfasoval Berka dvojitý menší trest a Březina hrála přesilovku pěti proti třem. Tu Blansko dokázalo ubránit a přebíralo postupně aktivitu v utkání. Vše bohužel ukončila vážná událost z 35. minuty.

K nehybnému hráči museli přivolat záchranáře                

Po souboji v rohu kluziště zůstal na ledové ploše ležet hostující Tomáš Antoňů, devatenáctiletý syn kapitána Dynamiters nejevil známky pohybu a utkání muselo být přerušeno. Tradičně hlučný zimní stadion ve Vyškově na dlouhé desítky minut ztichnul. Pro podezření na vážné zranění páteře byla povolána Zdravotnická záchranná služba JMK a následně ještě letecká záchranná služba. Zraněný Antoňů byl pak letecky transportován do Fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích. Vážné zranění páteře se naštěstí nakonec nepotvrdilo a odchovanec brněnského Warrioru by měl být brzy v pořádku. 

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor