Anketa Mobilního Rozhlasu: Bruslení pro veřejnost se rozšíří už tento týden

2. března 2020, tiskové zprávy, přečteno: 2250×

Známe výsledky prvního hlasování přes Mobilní rozhlas. V anketě týkající se možnosti rozšíření hodin bruslení pro veřejnost na blanenském zimním stadionu mohli lidé hlasovat o tom, zda mají zájem o dopolední a noční bruslení. Město na základě výsledků ankety rozšíří už tento týden nabídku bruslení pro veřejnost o dopoledne, přidá i noční bruslení v sobotu. Po technologické odstávce přibude bruslení pro veřejnost také ve všední dny odpoledne.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Lidé, kteří v anketě v druhé polovině února hlasovali, mají největší zájem o dopolední bruslení mezi 10. a 11. hodinou, pro tu se vyslovilo 33 procent hlasujících, bruslení o hodinu dříve by preferovalo 23 procent z nich. 63 procent respondentů v anketě, která premiérově probíhala přes aplikaci Mobilní Rozhlas, potvrdilo, že má zájem také o další novinku – noční bruslení.

Provozovatel zimního stadionu, společnost Služby Blansko, se milovníkům bruslení pokusí vyjít vstříc ihned. První dopolední bruslení určené pro nejmenší děti s rodiči nabídne už tento čtvrtek, o nadcházejícím víkendu spustí premiérově také noční bruslící soboty.

„Dopolední bruslení určené zejména pro nejmenší děti, které se s bruslemi teprve seznamují, nabídneme v březnu každý čtvrtek, vždy od 10 do 11 hodin, noční bruslení připravujeme zkušebně první a poslední březnovou sobotu, tedy 8. a 28. března, vždy od 21:30 do 22:30 hodin. Uvidíme, jaký bude o bruslení zájem, podle toho případně nabídku v budoucnosti ještě rozšíříme,“ potvrdil jednatel společnosti služby Blansko Zdeněk Grünwald.

Podívejte se na rozpis využití ledu

Led, který je v sezóně hojně využívaný zejména hokejisty Dynamiters Blansko, ale také hokejovou přípravkou, by měl být v březnu veřejnosti dostupnější i v dalších časech. Díky tomu, že Dynamiters na konci února ukončili sezónu, může veřejnost vyrazit na led v březnu každou sobotu i neděli odpoledne či večer.

Přibude odpolední bruslení ve všední dny i dětské trenažéry

Další rozšíření možnosti bruslení veřejnosti se chystá po ukončení technologické odstávky ledu, která je naplánovaná na duben a květen. V anketě mnozí volali po rozšíření nabídky v rámci pracovního týdne odpoledne, pro ně hledají nyní Služby Blansko, společnost, která spadá pod město, prostor při vytváření nového rozpisu využití ledu.

„Vnímáme, že lidé mají zájem využívat zimní stadion zejména ve všední dny po práci. Vše zřejmě souviselo i s letošní mírnou zimou, která nenabízela mnoho možností aktivně se věnovat zimním sportům. Museli jsme respektovat dlouhodobé pronájmy, které byly pro tuto sezónu už nasmlouvané, možnosti byly omezené, po technologické odstávce se ale nabídka veřejného bruslení rozšíří,“ potvrdil starosta Blanska Jiří Crha.

Služby Blansko se pokusí zapracovat i další připomínky, které z ankety vzešly, připraveny jsou rozšířit nabídku bruslení i pro základní či mateřské školy, pořizovat budou ale také například dětské trenažéry bruslení, chodítka ve tvaru zvířátek, která budou na zimním stadionu k zapůjčení pro děti, jenž se teprve učí bruslit. 

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení