MHD v Blansku jezdí zdarma. Nastupuje se zadními dveřmi

16. března 2020, tiskové zprávy, přečteno: 5035×

S cílem omezit šíření koronaviru a ochránit cestující i řidiče zavádí město Blansko s okamžitou platností bezplatnou přepravu osob na linkách blanenské městské hromadné dopravy. Na mimořádném jednání o tom rozhodla Rada města Blanska v návaznosti na prohlášení vlády o krizovém opatření. Jízdné se nebude vybírat v linkách č. 221, 222, 223 a 226 nejméně do 24. března včetně.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Článek měl omezenou platnost.
Informace v něm uvedené nemusí být již aktuální.

„Chceme omezit kontakt řidičů s cestujícími, nastupovat se bude pouze zadními dveřmi a lidé si nebudou muset kupovat jízdné u řidiče. Spoje budou převážet cestující zdarma minimálně po dobu nouzového stavu, který vyhlásila vláda do úterý 24. března. Příští úterý Rada města rozhodne o dalším trvání tohoto opatření,“ potvrdil starosta Blanska Jiří Crha s tím, že město se s dopravci bude domlouvat na úhradě ušlého zisku z městského rozpočtu.

K omezení kontaktu s řidičem vyzvala i společnost Kordis, která zajišťuje přepravu v Jihomoravském kraji. „Doporučujeme využívat elektronický nákup jednorázových jízdenek přes mobilní aplikaci IDS JMK POSEIDON. Abyste se vyhnuli placení u řidiče nebo u průvodčího, kupte si jízdenky předem v předprodeji,“ prosí Kordis na svých webových stránkách.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení