Autobusových spojů přibude. Za jízdu MHD se bude opět platit

16. dubna 2020, tiskové zprávy, přečteno: 4265×

Počet autobusových linek v Blansku se zvýší. Autobusy budou opět jezdit i o víkendu nebo ve večerních hodinách, zvýší se také frekvence spojů. Nové jízdní řády budou platit od soboty 25. dubna. Dopravci začnou jezdit podle prázdninového režimu. Už od pondělí 20. dubna se bude také v celé IDS do autobusů možné nastupovat předními dveřmi. V MHD se začne opět vybírat jízdné.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Jízdní řády se oproti současné situaci vrací téměř k normálu, budou platit pouze omezení jako o letních prázdninách, kdy nejezdí takzvané školní autobusy. Většina spojů, které lidé používají pro cesty do a ze zaměstnání, bude jezdit normálně,“ ujistil Richard Maňoušek, manažer osobní dopravy ČAD Blansko.

Od pondělí se začnou uvolňovat také mimořádná omezení, která platí v celé IDS. Do autobusů bude možné nastupovat předními dveřmi, zůstává povinnost cestovat s rouškou, vymezený zůstane také prostor dvou řad sedadel za řidičem, které cestující nesmí obsazovat.

U řidičů si cestující budou moci opět kupovat i jízdenky, to bude platit i na linkách blanenské městské hromadné dopravy. „Bezplatná přeprava MHD, kterou jsme schválili 16. března, se od pondělí 20. dubna ruší zejména proto, aby se sjednotil systém v rámci celé IDS JMK. Podobně k tomu přistoupili také v Adamově či Znojmě, kde bezplatnou MHD stejně jako v Blansku zavedli,“ uvedl starosta města Jiří Crha.

Jízdné se tak od pondělí bude platit ve všech spojích IDS, kde znovu začnou cestovní doklady kontrolovat revizoři, ale také ve spojích městské autobusové dopravy objednaných městem Blanskem, tj. na linkách číslo 221, 222, 223, 226 a 235.

Od soboty 25. dubna budou platit prázdninové jízdní řády. Dopravce na nich momentálně pracuje. Pro ilustraci se můžete podívat, jakých spojů se to týká, podle prázdninových jízdních řádů totiž autobusy jezdily už část března.

linka 221

linka 222

linka 223

linka 226

linka 235

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení