Blansko otevírá všechna dětská hřiště a sportoviště. Vláda rozvolnila další omezení

24. dubna 2020, tiskové zprávy, přečteno: 3390×

Blansko dnes zpřístupnilo všechna dětská hřiště ve městě. Reagovalo tak na další uvolnění vládních opatření. Podle nich se lidé mohou od 24. dubna na veřejnosti pohybovat ve skupinkách do deseti osob. Přístupný je už od začátku týdne i areál na Sportovním ostrově, zítra se otevřou také sportoviště u základních škol. Fungovat pro veřejnost začnou v sobotu i tenisové kurty.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Nechceme zbytečně prodlužovat omezení, která vyplývají z nouzového stavu a mimořádných opatření vlády. Venku je hezky, lidé chodí do přírody i za sportem, otevřením dětských hřišť i oplocených sportovišť se možnosti, jak trávit volný čas, rozšíří,“ vysvětlil starosta města Jiří Crha. „Současně opadne tlak na ta hřiště a herní prvky, která nejsou oplocená a zejména rodiny s malými dětmi je dosud využívaly,“ dodal starosta.

I z tohoto důvodu se vedení města dohodlo také s řediteli základních škol a ty od zítřka zpřístupní i všechna školní sportoviště.

Vláda ovšem využívání venkovních hřišť podmínila tím, že lidé budou i nadále nosit rouškou, respirátor či jinou ochranou dýchacích cest a skupinky nejvíce 10 osob od sebe budou vzdálené minimálně dva metry. Stejné podmínky platí od pátku 24. dubna také pro pohyb na jakémkoliv veřejném prostranství.

Za zpřísněných hygienických podmínek se otevírají i další sportoviště. „Od soboty 25. dubna veřejnosti otevíráme i hlavní tenisový areál na Sportovním ostrově, kde je pět kurtů, od pondělí 27. dubna obnovíme provoz FIT centra a posilovny,“ potvrdil jednatel společnosti Služby Blansko Zdeněk Grünwald. „V průběhu příštího týdne obnovíme provoz i na trojici kurtů u hřiště ASK, kde stála nafukovací hala. Tam ještě musíme upravit po zimě povrchovou vrstvu antuky, kurty dokropit a uválet,“ dodal Grünwald.

Činnost by pomalu měly začít obnovovat i jednotlivé sportovní kluby. Na kurty už se vrátili tenisté, atletický ovál se chystají zaplnit sportovci ASK Blansko. „Jsme připraveni sportoviště v co největší míře využívat,“ potvrdil předseda ASK Josef Vrba. Fotbalisté zatím využívají individuální tréniky. V provozu už je také baseballové hřiště Strawberry Field, kde v omezené míře probíhá trénink baseballistů Olympie Blansko.

 

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení