Město rozšířilo dětské hřiště v Bezručově ulici, nové prvky jsou i na Podlesí

27. dubna 2020, zprávy z MěÚ, přečteno: 2405×

Na ploše mezi bytovými domy u kruhového objezdu v Bezručově ulici v pondělí přibyly nové herní prvky pro děti. Město je tam nechalo instalovat z podnětu obyvatel, kteří projekt minulý rok přihlásili do participativního rozpočtu Společně PRO Blansko. Další projekty mohou lidé hlásit už nyní, město spustilo druhý ročník participativního rozpočtu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Ke stávajícím herním prvkům na Bezručově ulici pracovníci dodavatelské firmy přidali trojici nových. Děti se již brzy budou moci vydovádět na kolotoči, na houpačce s hnízdem nebo na prolézací housence Smíšek.

Město dovybavilo dětské hřiště v Bezručově ulici. FOTO Michal Záboj

V participativním rozpočtu Společně pro Blansko loni získal nejvíce hlasů projekt Zastřešení postranní části sportovního areálu za kulturním domem na Těchově. Rozšíření dětského hřiště u kruhového objezdu obsadilo druhé místo, peníze na ně původně zbýt neměly. Vedení města nakonec rozhodlo, že projekt pro děti i tak podpoří. „Rozhodli jsme se na to použít prostředky z jiných položek rozpočtu. Myslíme si, že nové herní prvky v centru města zejména rodiče s malými dětmi ocení,“ vysvětlil starosta Blanska Jiří Crha.

Houpačka s hnízdem u kruhového objezdu v Bezručově ulici. FOTO Michal Záboj

Nové hrací prvky už mají také děti na sídlišti Podlesí. Pracovníci firmy tam v nově vzniklé odpočinkové zóně usadili kolotoč, houpačku a průlezku. Také tento projekt město realizovalo na základě požadavků obyvatel sídliště. Letos se na Podlesí navíc podařilo předláždit část chodníků, obnovit odpočinkové místo mezi bytovými domy i zeleň v okolí, odstranily se také chártající klepače či sušáky na prádlo.

Nové hrací prvky na Podlesí. FOTO Pavla Komárková

Lidé už mohou navrhovat projekty do participativního rozpočtu

Samotný vítězný projekt z participativního rozpočtu se v Těchově začne realizovat letos o prázdninách. Už nyní ale mohou lidé navrhovat, co by mělo město podpořit v dalším ročníku, na projekty je v rozpočtu opět vyčleněno opět 600 tisíc korun.

„Chceme, aby navrhovatelé měli dostatek času s projekty seznámit veřejnost a získat pro ně podporu, ale také aby měli čas konzultovat podobu navrhovaného projektu i s odborníky na městském úřadě. Tím mohou zajistit, že se do hlasování dostanou věci, které mají reálnou šanci peníze získat,“ podotkl místostarosta František Hasoň s tím, že lidé mohou své návrhy posílat do 14. září, o tom, na co peníze půjdou, pak v hlasování rozhodne sama veřejnost.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení