Snažíme se věnovat věcem, na které jsme neměli čas, říká středopolař Filip Žák

4. dubna 2020, sport, přečteno: 2086×

Před jarní částí fotbalisté Blanska mocně posilovali, aby mohli zabojovat o postup do druhé nejvyšší soutěže. Teď už více měsíc stojí a neví, co bude dál. Moravskoslezská fotbalová liga je stejně jako všechny fotbalové soutěže v republice pozastavená. Do kdy? Toť otázka.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V průběhu zimní pauzy zamířilo do blanenského dresu hned několik významných jmen. Jen namátkou Ondřej Sukup – exligový obránce brněnské Zbrojovky, jeho spoluhráč Robert Bartolomeu, nebo také elitní středopolař Haris Harba, který si kromě české první ligy vyzkoušel nejvyšší soutěž také na Slovensku a v Bosně. Blansko posílilo skutečně znamenitě, bohužel pro příznivce blanenského fotbalu se prozatím posily v plné síle ukázat nemohly.

Nouzový stav a mimořádná opatření vyhlášená vládou pozastavily také fotbalové soutěže a už přes měsíc tak blanenští fotbalisté nekopli do míče. „Snažíme se věnovat věcem, na které jsme dříve neměli čas. Trávím karanténu s rodinou doma a volno věnuji studiu,“ svěřil se blanenský středopolař Filip Žák. O kontakt mezi spoluhráči se starají online technologie. „S klukama máme skupinu na whatsappu a taky si občas zavoláme,“ dodal Žák.

Co se týče tréninkových dávek, tak hráči Blanska dostali individuální plány, v rámci kterých udržují fyzickou kondici a připravují se na případný obnovený start MSFL. „Trénuji v rámci možností, střídám domácí posilování s běháním v přírodě. Když se venku udělá hezky, tak si jdu zakopat na zahrádku,“ popisuje svůj tréninkový proces blanenský středopolař.

Co se týče samotného rozběhnutí MSFL, tak prognózy nejsou příliš příznivé. Omezení pohybu je prodlouženo do 11. března a aktuální situace nenaznačuje jeho brzké ukončení. „Byl bych moc rád, kdyby se situace co nejdříve vrátila do starých kolejí a opět jsme si mohli zahrát fotbal. Pokud bych však měl tipovat podle aktuální situace, tak se obávám, že se soutěž nedohraje,“ uzavřel krátký rozhovor Filip Žák.

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor