Čeká nás hodně práce, ale je to výzva, říká generální manažer FK Blansko

23. května 2020, sport, přečteno: 2431×

Blanenský fotbal zažívá revoluci. Ligové grémium (řídící orgán dvou nejvyšších soutěží v ČR) schválilo pokračování Fortuna ligy a Fortuna národní ligy (F:L a F:NL) a vedení blanenských fotbalistů se rozhodlo vytvořit sportovní úsek managmentu. Z role trenéra se do funkce generálního manažera posunul Zbyněk Zbořil. Na pozici trenéra klub angažoval bývalého precizního beka Oldřicha Machalu, který naposledy koučoval druholigový Prostějov.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Blanenský klub se stále nachází v nejasné situaci. Byť zanedlouho začíná letní příprava, tak managment klubu a realizační tým "A" týmu stále neví, jakou soutěž bude hrát. „Strategie je jasná. Připravujeme se na MSFL, kdy je naším přáním poskládat kádr tak, abychom byli schopní pokračovat v nastavené cestě, to znamená hrát o postup. Přípravu začneme v pondělí 25. května, aby měl trenér první měsíc na seznámení se s mužstvem, poznat jednotlivé hráče a odpovědně rozhodnout o skladbě kádru pro novou sezónu. Troufám si říct, že do konce června bychom mohli vědět, jaké jsou naše šance v případném postupu do F:NL a následně reagovat i co se týká doplnění kádru a skladbě letní přípravy,“ komentuje aktuální složitou situaci Zbyněk Zbořil, nový generální manažer klubu.

Novým generálním manažerem FK Blansko se stal Zbyněk Zbořil. FOTO archiv města

Blansko tak zůstává věrné cestě vzhůru a i v případě administrativního neúspěchu (nedohrání F:NL, sestup dvou českých klubů, případně nesplnění licenčních podmínek) je odhodláno poprat se o postup i v další sezóně. „Uvidíme jak to vlastně leto dopadne. V klubu děláme kroky k tomu, aby nás možnost postupu do profesionální soutěže pokud možno co nejmíň překvapila,“ doplňuje Zbořil.

Co se týče skladby kádru, tak má blanenský manažer celkem jasno. „Na základě podzimních výsledků jsme už v zimě skládali mančaft s vidinou boje o postup. Stojím si za tím, že ten kádr má kvalitu, sílu i charakter a nedostal šanci to dokázat na hřišti. Proto si myslíme, že bude důležité hlavně kádr udržet, i když už teď víme, že ne u všech to okolnosti dovolí. Následně na to budeme reagovat a své si k případnému doplnění řekne hlavně nový trenér. Nechci, aby to vyznělo troufale, ale cíle jsou pro novou sezónu jasné: v případě MSFL se pokusit znovu hrát o postup, v případě postupu do F:NL zachránit tuto soutěž pro Blansko,“ objasňuje Zbořil aktuální situaci okolo soupisky třetiligového mistra.

Tým, který má ve svém kádru k dispozici Harise Harbu, Ondřeje Sukupa, či Roberta Bartolomea, je tak plně připraven poprat se o svou pozici jak v MSFL, tak ve F:NL. Svoje si samozřejmě, jak potvrdil i Zbořil, řekne i nový kouč, Oldřich Machala. „Kádr Blanska sice je široký, ale máme potřebu jej doplnit. Ideálně tak o dvě až tři jména,“ svěřil se šestapadesátiletý trenér FK Blansko.

kse

 

   vložil: Kryštof Severa, redaktor