Lázně spustí provoz od 1. června. Na otevření se chystá i aquapark

29. května 2020, sport, přečteno: 3282×

Dárek k Mezinárodnímu dni dětí si připravila společnost Služby Blansko. Od pondělí 1. června totiž spustí provoz zdejší kryté lázně. Bazén se během nucené odstávky dočkal oprav, nyní už je nově napuštěný a údržba přes víkend dokončí poslední přípravy. Provoz v pátek odsouhlasili i hygienici. Na otevření už se chystají i v sousedním aquaparku, ten přivítá první návštěvníky v druhé polovině června.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Poté, co byly vydány podmínky pro obnovení provozu, jsme začali minulý týden bazénovou vanu o objemu 960 opět napouštět. Voda se musela ohřát a ustálit, čekali jsme také na rozbory hygieniků. Naštěstí je všechno v pořádku, nyní dokončujeme poslední přípravy a už nám nic nebrání spustí od pondělí 1. června provoz,“ popsal Zdeněk Grünwald, jednatel společnosti Služby Blansko, která kryté lázně provozuje.

Zatím bez plavců. Nově napuštěný krytý bazén návštěvníky po nucené odstávce poprvé přivítá 1. června. FOTO: Pavla Komárková

Provoz se od června obnoví za zpřísněných hygienických podmínek, počet návštěvníků v budově je omezený na maximálně 124 osob, přímo v bazénu může být najednou 62 plavců.

Přísnější hygienická omezení platí pro používání roušek, dezinfekce i počet osob v budově i bazénu. FOTO: Pavla Komárková

Služby Blansko v lázních doplnily stojany s dezinfekcí, provoz neobnoví ohřívárny, nejdříve od září začne fungovat také zdejší sauna.Společné prostory se budou 2-3 x denně dezinfikovat. Kompletní dezinfekcí prošly během odstávky také všechny vnitřní prostory budovy.

Bazén o objemu 960 kubíků byl během karantény kvůli údržbě kompletně vypuštěný. Znovu napouštět se začal minulý týden.

Ještě v pátek brázdil dno bazénu speciální podvodní vysavač sbírající nečistoty, údržbové práce přímo v bazénové vaně i jejím okolí jsou už ale hotové. Proběhly během odstávky trvající kvůli koronavirovým omezením 2,5 měsíce. Opravy se dočkala akumulační jednotka, skokanský můstek, střešní pláště i podhledy, nový nátěr získala česla, dno bazénu i tribuna pro veřejnost.

Poslední údržbové práce před příchodem návštěvníků – nově natřené dno čistí podvodní vysavač.

O údržbě, které se bazén dočkal během karantény, si přečtěte zde. Další práce nyní pokračují i v sousedním aquaparku, který se připravuje na spuštění provozu. Bazénová vana se nyní vypouští a během prvního červnového týdne se začne opět napouštět, po odstávce se obnovuje provoz sociálního zařízení i zbytku zázemí pro veřejnost.

Bazénová vana aquaparku se nyní vypouští. Na řadu přijde čištění a napouštění. Hotovo má být do půlky června.

„Část vody zde musí zůstat i během zimy, aby spodní voda nevzedmula dno nerezové vany aquaparku. Nyní už vodu vypouštíme, vana se bude čistit a znovu napouštět. Připravujeme také celé technologické zázemí aquaparku,“ uvedl Zdeněk Grünwald.

Přísnější hygienická omezení budou platit i v aquaparku. FOTA: Pavla Komárková

Hygienická omezení budou platit i v aquaparku. Zatím je maximální kapacita areálu stanovena na 300 osob, přísné limity jsou nastaveny i na počty plavců, neplavců nebo dětí v brouzdališti. Služby Blansko věří, že omezení se do obnovení provozu ještě rozvolní.

„Chceme, aby Služby Blansko provoz obnovily i pokud se limity na počet návštěvníků nezvednou. Nelze nechat koupaliště zavřené celé léto a čekat do nekonečna na provoz bez omezení, to by se normální fungování neobnovilo nikde, nejen v aquaparku,“ dodal starosta Blanska Jiří Crha.

Aquapark by měl otevřít v závislosti na počasí v druhé polovině června.

Podívejte se na reportáž blanenské televize o obnovení provozu.

Rozpis plavání krytého bazénu najdete zde

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení