Blanenští baseballisté zahájili sezónu rozpačitě

13. června 2020, sport, přečteno: 1102×

V pátek 22. května se rozběhla baseballová extraliga a v ní i Olympia Blansko. Blanenští baseballisté zahájili sezónu na hřišti brněnské Techniky, kde v sobotu 23. května podlehli svému soupeři poměrně vysoko 14:4 a cestou do Blanska museli notně zpytovat svědomí.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Ve druhém duelu hostilo Blansko na Strawberry field Tempo Praha a jednalo se o nesmírně vyrovnanou bitvu, ve které nebylo nouze o napínavé a zajímavé momenty. Například po šesté směně musel na pozici nadhazovače naskočit Jakub Kostka. „Jakub se s druhou částí zápasu popral velice zkušeně a zápas relativně v poklidu zavřel, i když na tuto pozici není příliš zvyklý,“ ohodnotil kolegův výkon Štěpán Havlíček, jenž utkání zahájil jako startující nadhazovač. 

Blanenští baseballisté zahájili sezonu. FOTO Jiří Havel Nejezchleb

Blansko v dramatickém závěru utkání dokázalo udržet vedení, které si vypracovalo v šesté směně a i přes snížení Tempa se již nic zásadního pro dělbu bodů nestalo. Blansko si tak doma poradilo s Tempem poměrem 3:2.  „V závěru se nám zápas zdramatizoval volnými metami, ale nakonec to dopadlo dobře. Byl to výborný baseball okořeněný výbornými výkony nadhazovačů, což nám o týden dříve chybělo,“ komentoval utkání trenér domácích Ivo Kučera.

O den později zajížděla Olympia do Prahy na odvetu s Tempem. Zápas se Blanenským hrubě nepovedl a podlehli vysoko 8:2. Po první povedené směně (3:2) se už Blansku nepovedlo prosadit a naopak Tempo přidalo dalších pět zásahů a ponechalo si body na svém hřišti.

Prozatím poslední hrací víkend však baseballistům Blanska skutečně nevyšel. Nejprve se svěřenci Ivo Kučery utkali doma na Strawberry field s Eagles Praha, kteří od prvních minut zápasu jasně kráčeli za vítězstvím, neboť po první směně vedli už 3:0. To navýšil pražský celek ve čtvrté směně, po které ukazoval ukazatel skóre již 7:0. Blansko dokázalo ještě snížit na konečných 7:4. O den později se blanenští baseballisté vydali do Krče, kde se v odvetě střetli s Eagles. Loňský vicemistr nepůsobil tak agresivně jako o den dříve a Blansko bojovalo až do posledních vteřin, více než prohru 8:9 však zpátky na jih Moravy nevezou. Zatím tak Olympii Blansko patří v tabulce Extraligy osmá příčka.

Kryštof Severa

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení