Lidé na Olešné už mohou sportovat na novém hřišti s umělým povrchem

3. června 2020, zprávy z MěÚ, přečteno: 2542×

Obyvatelé místní části Olešná dostali ve středu do užívání nové víceúčelové hřiště. Vybudování sportoviště s umělou trávou trvalo asi dva měsíce a přišlo na 1,8 milionu korun bez DPH.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Nové hřiště se nachází za obecním domem, nahradilo tam původní sportoviště. Plocha s umělým povrchem má rozměry třicet krát sedmnáct metrů. Okolo hřiiště je postavené také čtyři metry vysoké oplocení.

Na hřišti na Olešné se dá hrát i streetball.

Obyvatelé Olešné po moderním hřišti volali už dlouho. Vybudovat se je podařilo až letos. „Mít nové hřiště, to byl dlouhodobý požadavek zástupců občanské aktivity. Sportoviště má kromě umělého povrchu a oplocení také osvětlení, takže se na něm dá sportovat i večer. Doufám, že i díky tomu bude hřiště hojně využívané a že obyvatelé Olešné s ním budou spokojení,“ uvedl při otevírání nového sportoviště starosta Jiří Crha.

Obyvatelé Olešné se přišli podívat na slavnostní otevření víceúčelového hřiště.

Na hřišti si zájemci mohou zahrát například minikopanou, streetball, tenis, nohejbal nebo volejbal. Plocha je ale vhodná i pro další sporty a aktivity, jako je aerobic nebo jóga. Pokud to počasí dovolí, v zimě se na hřišti bude navíc bruslit a hrát hokej.

Nové hřiště otevřeli zástupci města, zástupci občanské aktivity na Olešné i stavební firmy.

„Výrobce umělého trávníku garantuje, že se dá využít i na ledovou plochu. Když tady byl ještě jiný povrch, tak jsme zde led stříkali, takže, pokud budou dobré a mrazivé zimy, plánujeme ledovou plochu připravovat i do budoucna,“ podotkl předseda občanské aktivity na Olešné Martin Lůdl.

Multifunkční sportoviště má oplocení i umělé osvětlení.

Olešná je další místní částí, v níž město moderní sportoviště vybudovalo. Víceúčelové hřiště už mohou využívat například obyvatelé Klepačova nebo Dolní Lhoty.

Hřiště je vhodné na řadu sportů. Při slavnostním otevření si zde místní vyzkoušeli například streetball. FOTA Michal Záboj

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení