Na schodištích z náměstí Republiky na Seifertovu ulici přibyly nájezdy pro kočárky

13. června 2020, zprávy z MěÚ, přečteno: 1782×

Náměstí Republiky v centru města je teď ze všech stran přístupné pro kočárky. Na obě schodiště, která po stranách budovy Komerční banky vedou na Seifertovu ulici, totiž řemeslníci upevnili kovové nájezdy určené pro bezbariérový přístup.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Z náměstí na Seifertovu ulici anebo v opačném směru se tak pohodlně dostanou třeba rodiče s kočárky, kteří dosud museli na cestě z centra města směrem ke škole a školce na Rodkovského ulici či k nemocnici náměstí složitě obcházet. Kvůli schodištím si tak cestu si o desítky metrů prodlužovali. Díky nově připevněným kovovým lyžinám teď mohou jet přímo.

Na schodiště řemeslníci upevnili kovové nájezdy.

„Náměstí Republiky je tepnou, přes kterou denně proudí tisíce lidí. Z Wanklova náměstí nájezd máme. Náměstí Republiky pak ale lidé s kočárky nebo lidé na vozíku směřující dále k nemocnici, škole a školce na Rodkovského ulici a na další místa museli objíždět. To se nyní změnilo,“ podotkl starosta Jiří Crha.

Nájezdy na schodištích využijí třeba rodiče s kočárky. FOTA Michal Záboj

„V nejbližších dnech chystáme ještě drobnou úpravu schodiště v severní části od Komerční banky,“ dodal Marek Štefan z investičního odboru.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení