Urologická ambulance v Nemocnici Blansko nově sídlí v přízemí lůžkové části

15. června 2020, ostatní, přečteno: 3626×

Nemocnice Blansko přesunula ambulanci urologie. Dosud toto odborné pracoviště sídlilo v prostorách jednodenní péče. Od středy 10. června je pacienti najdou v přízemí lůžkové části nemocnice, kde dříve sídlila alergologická ambulance.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Nové prostory nabídnou klientům moderní a funkční prostředí, vysoký standard jak medicínský, tak i profesionální stran přístupu k pacientům jako ke klientům, zde zajišťuje erudovaný a velmi zkušený lékař MUDr. Martin Drábek. Jedná se o zkušeného urologa a operatéra s vazbou na náš region,“ uvedla mluvčí blanenské nemocnice Kateřina Ostrá.

Urologická ambulance nově sídlí v přízemí lůžkové části. FOTO: Nemocnice Blansko

Ordinační doba urologické ambulance je v pondělí od 8:00 do 12:00 hodin, v úterý od 8:00 do 12:00 hodin a od 13:00 do 17:00 hodin (pouze pro objednané pacienty) a ve středu od 8:00 do 12:30 hodin. Do ambulance je možné se objednat na recepci jednodenní péče na telefonním čísle 516 838 500 v pracovní dny od 13:00 do 14:30 hodin. Před příchodem do ambulance je nutné se ohlásit na recepci jednodenní péče.

Do nové ambulance se lze objednat na čísle 516 838 500 v pracovní dny od 13:00 do 14:30 hodin. FOTO: Nemocnice Blansko

Ambulance urologie v Nemocnici Blansko zahájila provoz v říjnu roku 2019 a mimo běžnou specializovanou péči rozšířila v blanenské nemocnici i operativu, a to o urologickou odbornost.

„Urologická odbornost řeší široké spektrum urologických obtíží se zaměřením na ambulantní složku a s následnou návazností a indikací právě na urologickou operativu. Ta zahrnuje zejména endoskopické zákroky (močový měchýř, prostata, odběry bioptického materiálu a další), ale i klasické zákroky jako například operace phimos, hydrokél, spermatokél, varikokél. Věříme, že další rozšiřující se portfolio operativy bude následovat v co nejbližší době,“ upřesnila ředitelka blanenské nemocnice Vladimíra Danihelková.

FOTO: Nemocnice Blansko

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení