Dopravní hřiště bude otevřené zdarma každý týden až do konce prázdnin

16. července 2020, zprávy z MěÚ, přečteno: 2915×

Na dětském dopravním hřišti se ve čtvrtek uskutečnil den otevřených dveří. Jízdu podle pravidel silničního provozu nebo základy první pomoci si mohly vyzkoušet děti starší šesti let. Dopravní hřiště v Absolonově ulici se během prázdnin otevře pro veřejnost zdarma ještě několikrát.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Tradiční dny otevřených dveří se na hřišti konají vždy jednou v červenci a v srpnu již několik let. Během letošních prázdnin k nim navíc nově přibyly termíny, kdy je hřiště také otevřené zdarma. Jedná se o ještě o dva dny v červenci a čtyři v srpnu, zvlášť pro děti mladší šesti let a zvlášť pro děti starší šesti let.

„Důvodem je to, že na jaře byly zavřené školy i školky a dětem tak odpadla dopravní výchova. Děti si tak budou moci situace, které je mohou potkat v silničním provozu, vyzkoušet aspoň o prázdninách,“ vysvětlil Aleš Lakota z městského odboru vnitřních věcí.

V červenci tak děti mladší šesti let mohou navštívit dopravní hřiště ještě v úterý 21. a 28., v srpnu pak v úterý 4., 11. a 25. a ve středu 19. vždy v době od 9:00 do 11:00 hodin. Pro děti starší šesti let bude hřiště otevřené ve čtvrtek 23., v pátek 24. a ve čtvrtek 30. července, v srpnu pak ve čtvrtek 6., 13., 27 a v pátek 21. v době od 14:00 do 18:00. Další den otevřených dveří, který nabídne i doprovodný program, se uskuteční ve čtvrtek 20. srpna od 14:00 do 18:00 hodin.

Ve všech uvedených termínech bude dopravní hřiště otevřené zdarma. Podmínkou účasti je vlastní kolo či koloběžka a především helma. Děti mladší šesti let mohou mít i odrážedlo. Všechny ale musí vždy doprovázet osoba starší 18-ti let. Kapacita hřiště je 25 dětí.

Na dětském dopravním hřišti se konal den otevřených dveří. FOTA Město Blansko

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení