Kulturní léto ve městě nabídne hudbu i promítání pod širým nebem

1. července 2020, kultura, přečteno: 1788×

Letní kulturní nabídku v Blansku sice ochudila koronavirová pandemie, posluchači a diváci ale nakonec nepřijdou zkrátka. Kulturní léto nabídne tradiční koncerty i promítání pod širým nebem.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Téměř beze změn se uskuteční festival Muzika pro Karolínku. Také letos posluchačům nabídne deset koncertů. Jediným rozdílem je to, že oblíbená přehlídka folkové a bluegrassové hudby začíná o týden později než obvykle – 1. července. Návštěvníci mohou na koncerty na nádvoří blanenského zámku zajít každou prázdninovou středu.

Na náměstí Svobody se v srpnu uskuteční promenádní koncerty. Foto archiv města

Na Poduklí bude i letos promítat letní minikino. Každý prázdninový pátek, počínaje 10. červencem, diváci shlédnou jeden český film. „Zajímavostí bude 17. července dokument, který se odehrává v kulisách zbouraného hotelu Dukla“ podotkl vedoucí kina Jan Mach.

Stálicí v programu blanenského kulturního léta se staly také promenádní koncerty na náměstí Svobody. Letos se ale oblíbený cyklus uskuteční pouze srpnu a nabídne tak jen polovinu koncertů co obvykle. Jako první vystoupí v neděli 2. srpna Dechová hudba Lysice. 

Novinkou v letní kulturní nabídce bude naopak hudební festival Už zas můžem. Jeho dějištěm bude v neděli 19. července a 16. srpna amfiteátr na Poduklí a představí se na něm zejména místní amatérští muzikanti.

Léto v Blansku toho ale přinese mnohem více. Pořadatelé kulturních akcí svou nabídku budou dále upřesňovat. Aktuální informace najdete na kalendáři akcí na webu města.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení