Nemocnice od soboty rozšiřuje návštěvy na tři dny v týdnu

10. července 2020, ostatní, přečteno: 1987×

Nemocnice Blansko od soboty 11. července rozšiřuje návštěvní dobu na lůžkových odděleních. Nově budou moci lidé zajít za svými blízkými či příbuznými tři dny v týdnu, návštěvní hodiny se navíc rozšíří o jednu hodinu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Hospitalizované pacienty bude možné navštívit každou středu, sobotu a neděli vždy v době od 14:00 do 17:00 hodin. Návštěvní doba se týká všech lůžkových oddělení s výjimkou JIP a intermediální péče, kde je možné návštěvu uskutečnit pouze po dohodě s ošetřujícím lékařem.

„Od začátku července byly návštěvy v nemocnici zatím možné vždy ve středu a v neděli od 15:00 do 17:00 hodin. Rozhodli jsme se vyjít vstříc příbuzným pacientům a o víkendech možnost návštěv rozšířit i na sobotu. Platí ale i nadále povinnost dodržet hygienická opatření, jako je nošení roušek, měření teploty v rámci triáže u vstupu a podobně. Návštěvy tím chrání sebe a především své blízké, kteří jsou u nás hospitalizováni,“ uvedla ředitelka Nemocnice Blansko Vladimíra Danihelková.

Personál nemocnice návštěvníkům pomocí termokamery měří teplotu. FOTO Pavla Komárková

Všichni příchozí se tak musí nahlásit v informačním centru ve vestibulu polikliniky, kde vyplní čestné prohlášení. Personál nemocnice jim také pomocí termokamery změří teplotu. K návštěvě na odděleních budou vpouštěni pouze lidé s tělesnou teplotu nižší než 37°C. Po změření teploty získá návštěvník do prohlášení razítko, které jej opravňuje ke vstupu na konkrétní lůžkové oddělení.

Čestná prohlášení jsou k dispozici v informačním centru.  FOTO: archiv Nemocnice Blansko

Do budovy polikliniky se vstupuje buď hlavním vchodem z ulice Sadová, nebo ze dvora za lékárnou (příchod přes vrátnici). Zadní vstup do nemocnice slouží pouze pro personál a vozy zdravotnické záchranné služby.

Za jedním pacientem mohou přijít ve stejnou dobu nejvýše dvě osoby. Maximální délka pobytu návštěvy je 30 minut. Nedoporučují se návštěvy dětí mladších deseti let. Při příchodu do areálu nemocnice a před vstupem na oddělení je nutná dezinfekce rukou. Návštěvy musí mít také na obličeji nasazené roušky, doporučené jsou rukavice. Návštěvy osob v terminálním stádiu nevyléčitelného onemocnění jsou možné i mimo výše uvedenou dobu, je nutné se ale předem domluvit s ošetřujícím lékařem. Aktuální informace jsou uvedené na webu Nemocnice Blansko.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení