Blansko v sobotu čeká historicky první utkání ve druhé lize

21. srpna 2020, sport, přečteno: 1778×

Blanenští fotbalisté vstoupí do nového ročníku druhé ligy na hřišti soupeře. Historicky první zápas ve F:NL je čeká v sobotu na hřišti 1. SK Prostějov. Utkání začíná v 17:00 hodin.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Blanenští fotbalisté mají za sebou několik povedených přípravných utkání. Dokázali například porazit prvoligovou Zbrojovku a zremizovat se Slovanem Liberec. V sobotu je v úvodním zápase 2. ligy čeká Prostějov, který v minulém ročníku druhé ligy obsadil konečné jedenácté místo. 

„Jsem spokojený, jak kluci v přípravě pracovali. Myslím, že tomu odpovídají i výsledky zápasů, které jsme odehráli velice slušně. Samozřejmě je to stále jen příprava, ostrý začátek nás čeká v sobotu v Prostějově, kde to bude úplně jiné a těžké utkání. Jsem však přesvědčený, že jsme se během přípravy herně hodně posunuli,“ věří kouč Blanska Oldřich Machala.

Blanenští fotbalisté představili dresy pro letošní ročník F:NL. FOTO: archiv klubu

Během přípravných utkání se tým podle Machaly snažil hrát agresivní fotbal. Na stejnou kartu chce vsadit i v prvním mistrovském zápase v Prostějově.

„Přípravná utkání jsme odehráli hodně agresivně, myslím, že to bylo i dobře vidět. Snažili jsme se soupeře dostat pod tlak, což je takové naše hlavní krédo. Nemůžeme si dovolit jenom stát a čekat, co soupeř vymyslí. To by pro nás byla cesta k záhubě. Teď nesmíme slevit z agresivního pojetí, protože to by nás mohlo velmi rychle doběhnout,“ podotkl blanenský kouč.

Další utkání mají fotbalisté Blanska na programu v sobotu 29. srpna, kdy opět na hřišti soupeře nastoupí od 17:00 hodin proti brněnské Líšni. Domácím fanouškům se pak tým poprvé představí až ve třetím kole. V pátek 11. září by fotbalisté měli na hřišti ASK v Mlýnské ulici přivítat Duklu Praha.

Klub tento týden představil nové dresy, ve kterých budou hráči do zápasů ve F:NL nastupovat. „Dresy budou v letošní sezóně minimálně ve třech barevných provedeních. Úvodní zápasy zahájíme v červenobílých dresech, které jsme nyní představili,“ upřesnil mluvčí klubu Kryštof Severa.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení