Děti poměří své síly na blanenských závodech Čokoládové tretry

28. srpna 2020, sport, přečteno: 1903×

Sportovní ostrov v pondělí hostí další ročník atletických závodů Čokoládová tretra. Děti od šesti do jedenácti let poměří své síly v běžeckých disciplínách a v hodu oštěpem. Nejlepší mladí atleti z blanenského mítinku budou mít šanci postoupit do finálového závodu, který uskuteční v hlavním programu letošní Zlaté tretry Ostrava.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Závody na stadionu v Mlýnské ulici začnou v 10:00 hodin dopoledne. Čokoládovou tretru odstartují běhy těch nejmladších. V kategorii mimi v náručí je délka tratě 30 metrů, pro kategorie batole za ruku a předškoláček 60 metrů.

„Pak přijdou na řadu běhy 100, 200 a 300 metrů v různých věkových kategoriích. V programu je zahrnut i hod oštěpem Vortex pro ročníky 2010 a 2009,“ upřesnil za pořádající Atletický klub Ludvíka Daňka Martin Bezdíček.

V Blansku se Čokoládová tretra poprvé konala v roce 2018. FOTO archiv pořadatelů

Tři nejlepší atleti z běhů na 100, 200 a 300 metrů a z hodu oštěpem postoupí do semifinále Čokoládové tretry, které se koná 7. září v Ostravě. Pokud i tam uspějí, objeví se ve finálovém závodě před mítinkem Zlatá tretra. Ten se v Ostravě koná 8. září a představí se na něm řada zvučných jmen současné atletiky.

„Jsme velice potěšeni, že Atletický klub Ludvíka Daňka Blansko, byl opět osloven k uspořádání takto významného podniku pro dětské kategorie v našem městě. V Blansku jsme směřovali tretru na konec srpna jako rozloučení s prázdninami. Při akci bude připravený také doprovodný program,“ dodal Bezdíček s tím, že akce se koná pod záštitou starosty Blanska Jiřího Crhy.

Čokoládová tretra se od roku 1961 pravidelně konala v předvečer atletického mítinku Zlatá tretra Ostrava. Narůstající počet zájemců o účast přivedl v roce 2012 pořadatele k rozšíření projektu za hranice města a vznikl běžecký seriál. Od roku 2017 se pak koná i za hranicemi – na Slovensku a v Polsku. V Blansku se Čokoládová tretra poprvé uskutečnila v roce 2018.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení