Lucie Hrazdírová získala zlato na bowlingovém mistrovství republiky, uspěla i atletka Štoudková

12. srpna 2020, sport, přečteno: 2932×

Jeden ze dvou nejdůležitějších prázdninových turnajů se odehrál v areálu sportovního centra Bowling Brno hned první víkend v srpnu. Jednalo se o Mistrovství České republiky juniorů 2020. Kluci i holky soutěžili ve čtyřech věkových kategoriích. Někteří přijeli pro nabrání zkušeností, jiní doufali, že by se mohli dostat i na bednu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

V kategorii 16 až 18 let juniorky se do boje o medaile probojovala Lucie Hrazdírová, která po boji urvala v kvalifikaci 4. místo. V semifinále předvedla super výkon a porazila nejlepší juniorku v ČR Elišku Krummerovou. Ve finále si to rozdala s neméně zkušenou Andreou Mazalovou z Pardubic a díky dvěma vyrovnaným výkonů vybojovala zlatou medaili, což je historicky jeden z největších úspěchů pro blanenský bowling.

Lucie Hrazdírová zvítězila na mistrovství republiky. Na snímku s rodiči. FOTO archiv Bowling Blansko

V kategorii 13 až 15 let junioři unikla díky drobným zaváháním medaile Adamovi Kopřivovi (5. místo) a Jakubovi Sedláčkovi (7. místo) a na postupovou čtyřku v kvalifikaci ztratili pár kuželek.

Medailistky z kategorie 16 – 18 let. Lucie Hrazdírová druhá zleva. FOTO archiv Bowling Blansko

Ještě 30. srpna se opět ve sportovním centru Bowling Brno odehraje finále Juniorské bowlingové ligy, kam postoupily dva blanenské týmy. Držte nám palce, ať to dobře dopadne.

Atletka Pavla Štoudková vybojovala bronz

Pavla Štoudková získala bronzovou medaili. FOTO archiv klubu

Úspěchy slavili i atleti. Odchovankyně blanenské atletiky Pavla Štoudková vybojovala na víkendovém Mistrovství České republiky dospělých v Plzni bronzovou medaili v běhu na 1500 metrů v osobním rekordu 4:25,82. Pavla je ještě věkem dorostenka a již nyní patří k absolutní české špičce i v kategorii dospělých. Trenérem je Jiří Sequent.

Petr Hrazdíra, Martin Bezdíček

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení