Atletické družstvo žákyň postupuje na Mistrovství ČR

30. září 2020, sport, přečteno: 2461×

O přepsání historie blanenské atletiky se o víkendu postaraly žákyně atletického klubu ASK Blansko na Mistrovství Moravy a Slezska družstev v Břeclavi. Dívky, které trénuje Jiří Ošlejšek, se umístila na čtvrtém místě. Tím si zajistily postup na Mistrovství ČR v Kolíně.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Pokud vše půjde v normálním režimu, tak naše žákyně čeká 4. října v Kolíně vrchol soutěže družstev na Mistrovství ČR. Náš klub pak v Blansku ve stejný den pořádá Mistrovství Moravy a Slezska mladšího žactva,“ představuje nadcházející události Martin Bezdíček, předseda atletického klubu.

Mladé atletky drží vlajku Atletického klubu ASK Blansko na závodišti v Břeclavi

Mladé atletky dosáhly historického úspěchu v Břeclavi. FOTO archiv klubu

Úspěšný víkend za sebou mají také mladí atleti, kteří reprezentovali Blansko na pondělních závodech v Olomouci. Tam se zúčastnili Mistrovství Moravy a Slezska. Počasí sice sportovcům moc nepřálo, ale i oni zaznamenali umístění v první desítce.

Podzimní šňůru úspěšných závodů, která byla o víkendu korunována postupem na Mistrovství ČR, zahájili blanenští atleti a atletky už v první půlce září. Na krajském finále 19. září ve Slavkově vybojovali nejmenší atleti pod vedením trenérky Martiny Hlaváčkové třetí místo v konkurenci třinácti týmu z celého Jihomoravského kraje. Stejný víkend byl pro Blansko úspěšný také na Mistrovství ČR jednotlivců v Třinci. Tam získala Veronika Jakusidisová pro blanenský oddíl hned dvě zlaté medaile, nejrychlejší byla ve sprintu na 60 i na 150 metrů. Do sbírky drahých kovů přidala děvčata z blanenského klubu také bronz, když ve složení Dominika Bezdíčková, Natálie Polčková, Kristýna Nollová a Veronika Jakusidisová doběhla pro třetí místo ve štafetě na 4 × 60 metrů.

Čtyři mladé závodnice Atletického klubu ASK Blansko na stupních vítězů s medailemi

Na Mistrovství ČR jednotlivců v Třinci získala blanenská děvčata drahé kovy. FOTO: archiv klubu

„22. září čekalo naše mladší žáky ještě Mistrovství Jihomoravského kraje. Ani tam se naši atleti v konkurenci závodníků s celého kraje neztratili. Všichni získali umístění v první desítce, padlo také mnoho osobních rekordů. Třešničkou pro náš klub byla bronzová medaile Patrika Filky z vrhu koulí o třech kilogramech,“ vypočítává další úspěchy Bezdíček.

Závodní sezóna ještě pro blanenské atlety nekončí. V neděli by měli v Blansku na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka uspořádat Mistrovství Moravy a Slezska družstev mladšího žactva. Pokud to mimořádná opatření vlády dovolí, žákyně pak vyrazí sbírat zkušenosti na Mistrovství ČR družstev do Kolína.