Hudba na blanenském zámku slaví pětadvacet let

16. září 2020, kultura, přečteno: 1469×

Již tradičně se podzim na zámku nese v libých tónech klasické hudby. Nejinak tomu bude i letos, kdy hudební salon blanenského zámku dostojí svému názvu. Pro letošní cyklus koncertů s názvem Hudba na blanenském zámku 2020 byli vybráni hudebníci zvučných jmen ve svých oborech.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Ve spolupráci s městem Blanskem, které realizaci koncertů finančně podpořilo, tak mohli zavítat i k nám. V každém z podzimních měsíců tak proběhne jeden koncert, vždy ve čtvrtek a nově od 19:00 hodin, abychom ani dojíždějící neochudili o kulturní zážitek. 

V muzeu vystoupí ISHA trio. FOTO archiv Muzea Blanenska

Prvním z koncertů bude provázet pianista Jiří Pazour, který představí světové skladatele v klavírních skladbách. Na koncert Jiřího Pazoura se můžete těšit už 17. září, vstupenky jsou již v předprodeji na pokladně muzea a budou k dostání také na místě v den konání koncertu. V říjnu, ve čtvrtek 15., se představí ženské hudební uskupení ISHA trio s koncertem Love stories. Těšit se můžete na skladby z per českých hudebních velikánů a také na blanenskou rodačku, sopranistku Lucii Rozsnyó.

Posledním z koncertů tohoto cyklu bývá vždy listopadový „martinský“ koncert. Tentokrát uslyšíte 5. listopadu Kytarové skici v podání Tria Nété. Zlínské kytarové trio tradiční hudební koncerty ukončí a zároveň zahájí svatomartinské oslavy ve městě. Vstupenky na všechny koncerty jsou k dispozici v předprodeji na pokladně muzea, stejně jako v den konání koncertu. Těšíme se na všechny milovníky romantických tónů i krásného zámeckého prostředí.

Pavlína Komínková

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení