Město hledá zhotovitele kavárny na Poduklí

7. září 2020, tiskové zprávy, přečteno: 2375×

Město se znovu pokouší o oživení prostoru po zbouraném hotelu Dukla na centrálním náměstí Republiky. Hledá projektanta a zhotovitele modulové stavby kavárny Dukla. Oddělení investic, které spadá pod Odbor správy a rozvoje města MěÚ Blansko, už vypsalo výběrové řízení, vše odsouhlasili také blanenští radní na svém posledním jednání. Zájemci se mohou přihlásit  do čtvrtku 17. září do 9 hodin.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Objekt kavárny bude dočasná stavba. Zajišťovat by měla celoroční provoz, její součástí bude také plocha zpevněné terasy. Zatím se počítá s tím, že na náměstí Republiky bude kavárna umístěná do 31. 12. 2030,“ popsala vedoucí odboru správy a rozvoje města Petra Skotáková s tím, že kavárna bude majetkem města.

Modulový objekt kavárny by měl zajistit možné přemístění na jiné místo po jednotlivých segmentech. Zájemci mají vše usnadněno tím, že k předkládanému vlastnímu návrhu řešení stavby mohou využít jako podklad již zpracovaný projekt architekta Martina Habiny, případně na jeho základě vypracovat svoje vlastní řešení prostoru. Vyprojektovaný objekt už má vydané stavební povolení. Dodavatel pak na své náklady musí zajistit případnou změnu, získat vyjádření dotčených orgánů a zajistit kolaudaci stavby.

Zájemci o stavbu mohou vycházet z návrhu Martina Habiny a jeho 3D vizualizace.

Vnější rozměry stavby jsou maximálně 18,4 × 7,3 metrů, součástí kavárny musejí být také toalety. „Cena stavby může být maximálně 6 milionů korun včetně DPH. Případné další náklady na stavbu jdou k tíži dodavatele,“ upozornila Petra Skotáková.

Nová kavárna má stát v severozápadním rohu Poduklí.

Město vypsalo na jaře výběrové řízení na zhotovitele a provozovatele v jednom, tak, aby zhotovitel uzpůsobil podobu kavárny na míru konkrétnímu provozovateli. Závaznou nabídku ale nakonec nikdo nepodal. „Měli jsme několik zájemců, kteří se o vybudování kavárny i její provoz zajímali, bohužel ale udeřil koronavirus a nouzový stav a vše se zkomplikovalo. Nikdo netušil, jak se bude situace nejen v gastronomii vyvíjet, nabídku nakonec nikdo nepodal. Věříme, že samostatné výběrové řízení na zhotovitele bude mít větší odezvu,“ doufá starosta Jiří Crha.

Na prostor kavárny naváže ve směru k vodním prvkům terasa.

Hodnotící komise nebude posuzovat nabídky jen podle ceny, ta tvoří 40 % hodnocení, 10 % je termín realizace, 50 % pak vzhled díla. Město následně vypíše samostatné výběrové řízení na nájemce kavárny, ta by měla zahájit provoz nejpozději od července příštího roku. Samotná stavba by neměla trvat déle než tři měsíce, kvůli koordinaci ale začne až poté, co město vybere konkrétního nájemce. Ten zajistí například výběr materiálu podlahové krytiny nebo vnitřní vybavení kavárny.

Podrobnější informace k výběrovému řízení na stavební práce a zajištění veškerých souvisejících dodávek a služeb lze najít na profilu zadavatele na webu města v odkazu „Veřejné prostranství Dukla – kavárna II.“

Objekt kavárny vizuálně oddělí Poduklí od pěší zóny na Rožmitálově ulici.

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení