Návštěvníky muzea čeká přednáška o netopýrech i program na nádvoří

3. září 2020, kultura, přečteno: 1191×

Hlavní sezona je na zámku v plném proudu, návštěvníci obdivují stálé expozice i výstavy. Do konce října jsou ve sklepení blanenského zámku k vidění netopýři Hlavou dolů, ve výstavní síni se zabydlely nevěsty z dávných věků a expozici archeologie nově obývá rekonstrukce podoby princezny z Býčí skály.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Příznivci netopýrů si mohou přijít poslechnout 4. září přednášku o jejich životě, v pátek se vypravit na komentovanou prohlídku výstavy a pak hned do Kateřinské jeskyně a do Domu přírody na Evropskou netopýří noc. Od muzea bude na Skalní mlýn vypraven autobus. V rámci Dní evropského dědictví připravujeme 11. září přednášku o zrození princezny, přijede o ní povídat archeoložka Kristýna Urbanová, sochař Ondřej Bílek a Eva Vaníčková z Moravského zemského muzea. Kristýna Urbanová povede také workshop výroby pravěkých hraček a amuletů v rámci sousedských slavností Zažít Blansko jinak.

Na zámku se již tradičně připravuje také bohatý kulturní program pro místní i přespolní milovníky kultury. Nádvoří zámku 12. září ožije koncertem kapely Funky plane band a zakončí tak sousedskou slavnost v centru města, 17. září zazní libé klavírní tóny v podání Jiřího Pazoura a 18. září se můžete přijít zasmát s klauny sokoly Břéťou a Čeňkem v klauniádě pro dospělé s názvem Letem sokolím, kterou představí Divadlo Bolka Polívky. Vstupenky na divadelní představení jsou k dispozici v předprodeji na pokladně muzea. Ať žije kulturní podzim!

Pavlína Komínková

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení