První domácí zápas blanenští fotbalisté zvládli na jedničku. Duklu Praha porazili 1:0

12. září 2020, sport, přečteno: 2189×

Zaplněné ochozy, skvělá atmosféra a výhra blanenských fotbalistů nad favorizovanou Duklou Praha. Tak by se dalo shrnout první domácí utkání ve Fortuna:Národní lize, které se v pátek odehrálo na rekonstruovaném stadionu na Sportovním ostrově. Nováček druhé nejvyšší soutěže porazil aspiranta na postup do první ligy 1:0.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

První poločas sice přinesl několik gólových šancí hostí, žádnou však hráči Dukly nedokázali proměnit. Několik slibných momentů si vypracovali také domácí. Skórovat se jim ale podařilo až krátce po začátku druhé půle, kdy se v 50. minutě trefil blanenský Tomáš Vasiljev a přinesl tak radost dvanácti stům divákům, kteří na utkání dorazili.

„První poločas byl takový ospalý, v tom druhém se to ale hodně zvedlo. Myslím, že to bylo kvůli vstřelené brance Blanska a potom mělo utkání vyšší spád. Nakonec to byl skvělý fotbal a podle mě určitě skvělý výsledek s velmi kvalitním soupeřem. Takže za mě velmi kvalitní utkání a určitě pozvánka na další zápasy v příštích kolech,“ zhodnotil utkání jeden z diváků David Bednář, který do Blanska přijel z Kunštátu.

Branka domácích přinesla na hřiště oživení. Hosté se vrhli do útoku ve snaze výsledek ještě zvrátit, skórovat se jim ale nepodařilo. Pojistit si výhru mohli ještě minimálně dvakrát také blanenští fotbalisté. Nakonec se jim však muselo stačit jednogólové vítězství.

„Super utkání, nečekal jsem tak dobrý výkon. Naši mě překvapili, jak bojovali. Určitě měli i víc gólových šancí,“ okomentoval zápas Lubomír Syrový z Blanska.

První domácí utkání FK Blansko ve druhé lize si nenechal ujít také starosta Jiří Crha. Kromě výsledku byl spokojený i s atmosférou zápasu.

„Potěšil mě velký zájem a nadšení fanoušků, kteří celé utkání naše mužstvo povzbuzovali. Vyhrát nad Duklou Praha, to je úžasný vstup na domácí půdě. Myslím, že to nastartuje jak mužstvo, tak fanoušky, aby na fotbal v Blansku dál chodili. Mám radost i z toho, že se na utkání objevila spousta bývalých ligových fotbalistů, třeba ze Zbrojovky i odjinud, a kromě výkonu blanenských fotbalistů ocenili také úpravy našeho stadionu, které město provedlo,“ uvedl starosta Jiří Crha.

Kromě fotbalových legend na zápas dorazil i jihomoravský hejtman Bohumil Šimek. „Jsem rád, že se Blansku podařil postup a že ve druhé lize máme letos hned dva zástupce. Myslím, že to zvyšuje prestiž jihomoravské kopané v rámci celé republiky. Budu blanenským fotbalistům držet pěsti a věřím, že to nebude ojedinělá epizoda, ale že Blansko bude pravidelným účastníkem druhé ligy,“ vzkázal jihomoravský hejtman.

Podrobnosti o zápase najdete zde. Další utkání ve Fortuna:Národní lize blanenské fotbalisty čeká v neděli 20. září od 16:30 hodin ve Varnsdofu. V neděli 27. září od 10:15 hodin pak na stadionu na Sportovním ostrově přivítají další pražský klub – Viktorii Žižkov.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení