Výstavu v městské galerii doprovodí přednáška o stromech

22. září 2020, kultura, přečteno: 1245×

Galerie města Blanska ve středu 23. září organizuje přednášku přírodovědce Jana Spíška, který se dlouhodobě věnuje výsadbě původních odrůd ovocných stromů. V minulosti jste o jeho aktivitách mohli slyšet i v souvislosti s organizováním kurzů zdravého prořezávání stromů nebo v kontextu objevu neobvyklého buku albína rostoucího v Moravském krasu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jan Spíšek se zaměří na roli stromů, alejí a sadů jako důležitého faktoru klimatizace krajiny. Jeho přednáška navazuje na výstavu Marty Fišerové Cwiklinski, která pro galerii vytvořila instalaci zabývající se dopadem kůrovcové kalamity a významnou rolí lesů z hlediska udržování vody v krajině. Nejmenším návštěvníkům přiblížíme téma výstavy v podobě výtvarné dílny, která se uskuteční v neděli 4. října od 14:00 hodin.

Vernisáž výstavy Marty Fišerové Krajina tisíců zpřetrhaných nití a výstavy Práce Jiřího Havlíčka se uskutečnila v sobotu v rámci festivalu Zažít Blansko jinak. FOTO: Dominik Matuška

V neposlední řadě bych vás také chtěla pozvat k účasti na kurzu malování a kreslení, který startujeme ve středu 7. října od 17:30 hodin. Kurz je složen z pěti lekcí, v rámci kterých si účastníci vyzkouší různé techniky malby a kresby, od akvarelů, přes skicování až tvorbu portrétů a zátiší. Každá hodina kurzu bude trvat 90 minut. Do kurzu je možné se přihlásit na každou hodinu zvlášť, přičemž cena každé z nich vychází na 300 korun.

Kurz je přístupný pro děti od 14 let a především dospělé účastníky. První hodina kurzu se zaměří na úvod do malby (kompozice, zlatý řez, míchání barev, barevné spektrum), budeme pracovat s technikou akrylu na plátně a těšit se můžete na téma malby aranžovaného zátiší. K účasti na kurzu je nutné se přihlásit na emailu galerie: galerire@blansko.cz nebo telefonicky na telefonním čísle kurátorky: 778 522 853

Jana Písaříková.

Tým Galerie města Blanska

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení