Děti o víkendu čeká šifrovací hra na motivy Harryho Pottera

9. října 2020, kultura, přečteno: 1441×

Už jste někdy viděli protahující se žábu? Tahle se o to pokoušela. Tedy pokoušel. Byl to žabák jménem Trevor, povoláním domácí mazlíček, povahou útěkář a dobrodruh. Zrovna se po zimě, strávené v pohodlí nebelvírské kolejní ložnice, chystal opět vyrazit na cesty.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Jeho dočasným ubytovatelem – rozhodně ne majitelem či pánem – byl Neville Longbottom, chlapec zapomnětlivý a nejistý. Trevorovy nároky na vlastníka nesplňoval ani v nejmenším. Nebylo to s ním však úplně beznadějné, třeba do hledání věčně mizejícího žabáka vkládal značné úsilí. A tak se Trevor rozhodl stát se opravdovou výzvou. Pro Nevilla i pro vás. Hop! A je pryč.

Děti čeká šifrovací hra na motivy Harryho Pottera. FOTO archiv knihovny

Kam zmizel? Chceš to zjistit? Tak to vypátrej! Od soboty 10. do neděle 11. října to můžeš zkusit. První stanoviště bude u Městské knihovny Blansko, a kam až se dostaneš, záleží na tobě.  A jestli to zvládneš? Určitě. Pokud ti je 8 až 12 let, budeš muset trošku žhavit mozkové závity, pokud je ti víc, může to pro tebe být i hračka. Bližší informace si napřed přečti na stránkách www.knihovnablansko.cz a můžeš vyrazit.

Trasa, kterou projdeš, je dlouhá 4 kilometry a vede po zpevněné cestě, takže můžeš jet třeba na koloběžce nebo s kočárkem. A proč jsme si vybrali právě téma Harryho Pottera? Letos totiž uplynulo 20 let od prvního českého vydání knihy Harry Potter a Kámen mudrců. Přejeme příjemnou výpravu do světa kouzel. Kvak!

Ve hře budou účastníci hledat žabáka Trevora. FOTO archiv knihovny

V letošním roce měl v knihovnách po celé České republice proběhnout již 20. ročník pohádkového přespávání – Noc s Andersenem. Současná epidemiologická situace a povinnost nosit ve vnitřních prostorách roušky nás donutily tolik oblíbené nocování v knihovně zrušit. Rozhodli jsme se ale toto krásné kulaté výročí oslavit tím, že část programu připraveného pro tuto akci zpřístupníme všem zájemcům a přeneseme ji do ulic města a přírody.

Lukáš Dlapa

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení