Hlasujte v anketě o revitalizaci rekreační oblasti Palava

22. října 2020, ostatní, přečteno: 2942×

Koupete se rádi ve vodní nádrži Palava? Chodíte tam s dětmi na hřiště, nebo oblast nejraději využíváte ke sportu a procházkám? Město chystá ve spolupráci s odborníky ze Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity Brno revitalizaci této oblasti. Jako jeden z podkladů pro krajinářskou koncepci chtějí studenti využít také podněty od veřejnosti. Spouštíme proto anketu, na otázky studentů můžete odpovídat do neděle 1. listopadu.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Studenty ve zpracovaném dotazníku zajímá, jak často a v kterém ročním období rekreační Palavu navštěvujete i které její části rádi využíváte. V anketě se snaží zjistit, co se vám v okolí vodní nádrže líbí, co je třeba opravit i jaké nové prvky vám v lokalitě chybí.  

Hlasovat můžete zde. 

Hlasování probíhá on-line od čtvrtka 22. října do neděle 1. listopadu včetně přes Mobilní Rozhlas. Abyste se ankety mohli zúčastnit, nemusíte se do aplikace Mobilní Rozhlas registrovat. Stačí vyplnit vaše telefonní číslo, abychom ověřili, že nedochází k duplicitě hlasů. Pokud ale máte zájem o aktuální zprávy z města, informace o dopravních omezeních, mimořádných situacích nebo o krizové hlášení, do aplikace si samozřejmě registrovat můžete.

Revitalizace Palavy se měla týkat této vyznačené oblasti.

Hlasovat lze také pomocí anketního lístku, který naleznete ve Zpravodaji č. 17. Vyplněný lístek je třeba dodat na podatelnu či do některé z podacích schránek umístěných na budovách Městského úřadu Blansko na náměstí Republiky či náměstí Svobody, můžete jej také zaslat poštou.

Obnovy by se měla dočkat i plocha dříve využívaná k beach volejbalu. FOTO: Archiv Mendelovy univerzity v Brně

Na krajinářské koncepci pracují studenti 5. ročníku Zahradnické fakulty MENDELU v ateliéru navrhování, který probíhá na Ústavu zahradní a krajinářské architektury. Zpracované už mají zhodnocení a základní analýzu lokality a stávající vegetace včetně jejího zdravotního stavu, nyní pod vedením čtveřice pedagogů zpracují koncepci celého území. Finální návrhy předloží městu příští rok. O jejich podobě vás budeme informovat.

Podrobnosti o plánované revitalizaci si můžete přečíst zde.

Studenti Zahradnické fakulty už lokalitu i vegetaci v ní zanalyzovali, teď připravují krajinářskou koncepci. FOTO: Archiv Mendelovy univerzity v Brně

 

   vložil: Pavla Komárková, vedoucí oddělení / tiskové oddělení