Betlémské světlo se letos bude rozdávat na pěti místech

20. prosince 2020, kultura, přečteno: 1901×

Lidé, kteří mají Vánoce spojené se světlem dovezeným z Betléma, budou mít letos více možností, kde si Betlémské světlo vyzvednout. Kvůli koronavirovým omezením je budou skauti na Vánoce i den přes Štědrým dnem rozdávat hned na pěti místech.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

„Betlémské světlo je v každém běžném roce znamením naděje a mezilidské sounáležitosti. Takové znamení potřebujeme jako společnost letos ještě více než v jiných letech. Proto se jako skauti snažíme nacházet nové cesty, jak lidem kolem sebe přinášet naději,“ zdůvodnil vedoucí skautského střediska Světla Pavel Matuška.

Betlémské světlo se bude rozdávat na pěti místech. Ilustrační FOTO archiv města

V minulých letech rozdávání betlémského světla doprovázel kulturní program. Letos se ale žádná hudební vystoupení neuskuteční. 

„Kvůli opatřením, která jsou nyní platná, bude rozdávání betlémského světla bez kulturního programu. Snažíme se také, aby se rozdávání rozprostřelo na více míst, takže letos jich bude pět. Chtěl bych všechny srdečně pozvat, abyste si kousek té naděje a sounáležitosti, které betlémské světlo představuje, přišli vyzvednout a přenést do svých domovů," vyzval místostarosta František Hasoň.

Betlémské světlo si budete moci vyzvednout:

23. prosince

14:00 – 17:00 hodin v předsálí obřadní síně u hřbitova

16:00 – 20:00 hodin ve vestibulu radnice

16:00 – 20:00 hodin ve vstupní hale kina

24. prosince

10:00 – 12:00 hodin v předsíni kostela sv. Martina

10:00 – 12:00 hodin před vstupem do zámku 

Štědrodenní zastavení na blanenském zámku

Tradiční setkání se letos kvůli aktuálním protiepidemickým opatřením uskuteční před zámkem. Od 10 do 12 hodin dopoledne se mohou lidé zastavit pro betlémské světlo nebo pro nealko punč. Doporučené jsou vlastní kelímky nebo jiné nádoby. Vánoční atmosféru před zámkem dokreslí reprodukovaná hudba.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení