Poslední adventní sobota nabídla vystoupení blanenských hudebníků, na adventním věnci svítí již čtyři svíčky

19. prosince 2020, kultura, přečteno: 1558×

Na adventním věnci pod vánočním stromem na náměstí Republiky se rozsvítila čtvrtá svíčka. Zažehl ji blanenský farář Jiří Kaňa. Čtvrtá adventní sobota nabídla také on-line program nazvaný Advent s blanenskými muzikanty, který přichystala Kultura Blansko.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Zájemci jej mohli sledovat na facebookovém profilu Kultury Blansko a města. Nejprve od 15 hodin vystoupili dětští zpěváci. Pak se na pódiu vystřídali blanenští hudebníci a skupiny: Martin Dyčka a Zuzka Hasoňová, Tomáš Kratochvíl, Aleš Bláha a Magďule, Vilém Cupák, Hana Kuželová a Helena Fialová, Miloš Pernica, Sanitka, Go Inside a Vít Šujan. Záznam vystoupení je k dispozici na YouTube kanálu Kultury Blansko.

Poslední čtvrtou svíčku na adventním věnci rozzářil farář Jiří Kaňa s doprovodem andělů rozdávajících drobné dary. „Chtěl bych popřát nám všem, abychom se touto dobou nenechali stlačit do nějakého bezmocného klubíčka, ale spíš abychom se narovnali, napřímili a rozhlédli se kolem a zkusili něco krásného pro ty kolem nás udělat, a to nejenom v čase vánočním. Věřím tomu, že i když to bude možná těžké, uvědomíme si, že vzájemná pomoc i v této situaci přináší strašně moc štěstí do života. To ať naplní ty dnešní Vánoce v našich srdcích,“ vzkázal Jiří Kaňa. 

Čtvrtou svíčku na adventním věnci rozsvítil blanenský farář Jiří Kaňa. FOTO Eva Juříčková

Čtvrtá, andělská svíčka na adventním věnci symbolizuje mír a pokoj. Předchozí tři svíčky rozsvítili starosta Jiří Crha, svatý Mikuláš a kardiochirurg Petr Němec, který letos na podzim obdržel Cenu města Blanska za rok 2019.

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení