Jihomoravské derby skončilo bez branek. Blansko remizovalo s Líšní 0:0

16. března 2021, sport, přečteno: 934×

Blanenští fotbalisté i ve druhém jarním kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY udrželi čisté konto. Jihomoravské derby s Líšní nenašlo vítěze a skončilo v poměru 0:0. FK Blansko tak bodovalo podruhé v řadě.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Duel na těžkém povrchu začali domácí výrazně lépe než s Třincem. Promrzlý stadion na Mlýnské ale na gólovou šanci čekal dlouho. Blansko zahrozilo až po spolupráci Davyho s Bartolomeem. Ten však z úhlu branku netrefil.

„Hráli jsme s lídrem tabulky, takže to byl spíš boj než fotbal. Chtěli jsme soupeře zaskočit, protože Líšeň má hru založenou na dlouhých míčích a soubojovosti. Chtěli jsme je hned od začátku napadat od obrany a komplikovat jim hru,“ hodnotil zápas trenér Blanska Martin Pulpit.

Blanenští fotbalisté na domácím hřišti remizovali s Líšní 0:0. FOTO: FK Blansko

„Celkově si myslím, že remíza je zasloužená. Jen je škoda, že v nastavení to Dejan Koraksič netrefil křížem na zadní tyč. Kdyby to padlo, bylo by asi hotovo,“ litoval blanenský kouč neproměněné šance v závěru duelu, kterou spálil debutant Dejan Koraksic.

S převedenou hrou musel být domácí kouč výrazně spokojenější než před týdnem proti Třinci, který FK Blansko nakonec porazilo 2:0. „Určitě jsme byli hernější než proti Třinci, tam jsme byli prvních dvacet minut zalezlí, chybělo tomu sebevědomí. Tentokrát se mi ten výkon daleko víc líbil. Stále ale máme na čem pracovat,“ uzavřel hodnocení remízy 0:0 s Líšní Martin Pulpit.

Po odložení zápasu s Duklou Praha čeká blanenské fotbalisty další utkání až v sobotu 3. dubna. Na domácím hřišti od 16:30 hodin přivítají FK Varnsdorf.

Kryštof Severa

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení