Lidé v anketě vybrali na Sportovní ostrov mlatový chodník

12. dubna 2021, zprávy z MěÚ, přečteno: 2140×

Na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka město vybuduje mlatový chodník. Rozhodli o tom účastníci ankety prostřednictvím Mobilního Rozhlasu, kteří této podobě cesty podél řeky Svitavy dali přednost před šlapákovou stezkou. Po novém mlatovém chodníku by se návštěvníci ostrova měli projít příští rok.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Hlasování bylo těsné. Do ankety se zapojilo 225 lidí. Pro mlatovou cestu hlasovalo 122 respondentů, pro variantu šlapákové cesty 97 respondentů. Někteří využili anketu pouze pro hlasování proti některé z obou variant.

Mlatový chodník povede podél řeky Svitavy. FOTO: Michal Záboj

„Nový mlatový chodník bude mít délku zhruba půl kilometru. Stezka mezi stromy podél Svitavy má zamezit tomu, aby na asfaltové stezce podél baseballového hřiště docházelo ke kolizím chodců s bruslaři či cyklisty, což se zatím často děje,“ vysvětlil starosta Jiří Crha.

Na náměstí Svobody chodci používají mlatový chodník již několik let. FOTO: Pavla Komárková

Stavba nového chodníku je v souladu s koncepcí regulačního plánu Sportovního ostrova. Vybudování stezky přijde na řadu nejspíš v příštím roce.

Pro mlatový chodník se vyslovila většina hlasujících.

„Mlatový chodník naváže na stavbu lávky pro pěší přes řeku Svitavu, která spojí Sportovní ostrov s připravovanou komerční zónou na místě bývalých skleníků,“ dodal starosta.

Mapa umístění nového chodníku na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka. FOTO: mapy.cz

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení